Kerst staat voor de deur, de boom schittert van de lichtjes die weerkaatsen op de ballen, maar er ligt nog geen boek onder de boom: BOOX to the rescue! Vandaag geven je een aantal boekentips. Voor je vader, oma, nichtje, broer, zus of je geliefde. Lees gauw verder om de boeken die we voor je tippen te bekijken.

We hebben een aantal categorieën gemaakt, zodat je precies weet welk boek je voor wie moet aanschaffen. Zo sla je de plank nooit mis en ben jij de held van de kerstdagen. Een disclaimer: het is niet onze schuld als je de gelukkige niet meer spreekt deze kerst.

Voor de muziekliefhebber

Heb je iemand in die familie die zot is van muziek? Misschien is een van deze boeken dan wel geschikt om te geven.

With the Beatles van Haruki Murakami is een aanrader voor iedereen die van The Beatles en van deze Japanse auteur houdt. Een boek met nostalgische vies over oude liefdes en de muziek die typerend was voor die tijd.
With the Beatles is te koop voor €16,99

Utopia Avenue van David Mitchell roept muziek. Deze pil gaat over een fictieve band in de jaren zestig die furore maakte. Geschreven vanuit de perspectieven van de bandleden. Mitchell weet je mee te zuigen naar de ’60 vol drank, drugs en rock ’n roll. Met 600 pagina’s aan puur genot weet je zeker dat je de muziekliefhebber verrast met een fijn boek.
Utopia Avenue is te koop voor €24,99

Nog zo’n heerlijk boek is Daisy Jones & The Six. Ook dit boek gaat over een fictieve band in de jaren ’60. De bijzondere vertelstijl van dit boek maakt dit tot een unieke parel die je gelezen moet hebben. Eenmaal uit is het leuk om wat lijntjes uit de realiteit en het boek te verbinden, want Daisy Jones & The Six is gebaseerd op een bestaande band.
Daisy Jones & The Six is te koop voor €10,00.

Voor de thrillerfan

Zoek je een boek voor iemand die altijd op zoek is naar spanning? Misschien is een van deze drie boeken wel iets voor de ontvanger.

De meeste mensen kennen Robert Bryndza van de Erika Foster-reeks, maar in deze gloednieuwe serie staat Kate Marshall centraal. Dit is het eerste deel van een gloednieuwe serie en binnenkort verschijnt alweer deel twee. Met dit boek weet je zeker dat de ontvanger op het puntje van de stoel zal zitten.
Zonder gezicht is te koop voor €19,99.

Holly Jackson schreef met Moordgids voor lieve meisjes een spannende Young Adult-thriller. Een perfect cadeau dus voor de jonge thrillerfan. Begin volgend jaar verschijnt ook het tweede deel, dus je bent wel eventjes onder de pannen.
Moordgids voor lieve meisjes is te koop voor €15,00.

De Nederlandse Nathalie Pagie schrijft ijskoude thrillers. Noordkaap is daar eentje van. Superspannend én superkoud: perfect om te lezen voor een knisperend haardvuurtje. Haar nieuwste thriller Helsinki is ook een aanrader. Voor welke thriller van Nederlandse bodem ga jij?
Noordkaap is te koop voor €12,99.

Voor iedereen die graag leest over het wel een wee van jonge mensen

De academie van Astrid Boonstoppel is een heerlijke YA. Het speelt zich af op een exclusieve school waar geheimen eerder regel dan uitzondering zijn. Een spannend verhaal voor eigenlijk iedereen die wel een inkijkje in zo’n prestigieuze omgeving wil. Een tip: lees ‘m zelf eerst voordat je De academie inpakt en onder de boom legt!
De academie is te koop voor €18,99.

Stephenie Meyer heeft een aantal boeken geschreven die hoog (lees: heel hoog) in de Top 100 bestselling books of all time zijn belandt. Jaren later schreef ze het boek waar alle fans op wachten: Midnight Sun. Dit boek is een perfect cadeau voor iedereen die zich ooit in de wereld van Twilight stortte en weer flink verlangt naar die ‘goeie ouwe tijd’.
Midnight Sun is te koop voor €22,99.

Spannend verhaal? Check! Sprookjesvibe? Check! Een ‘happily ever after‘? Check! Dit verhaal heeft dat wat je zoekt in een goede fantasy. Spannende verhaallijn, een bijzondere liefde en een onheilspellende, maar sprookjesachtige setting. Tussen de beesten en wilde rozen heeft het allemaal en zal de lezer zeker blij maken.
Tussen de beesten en wilde rozen is te koop voor €20,99.

Kinderboeken (die je zelf ook prima kunt lezen)

Zoek je nog een boek voor je kleine broertje, zusje, neefje of nichtje? Misschien is een boek uit deze selectie wel wat. Boeken zijn wat ons betreft niet leeftijdgebonden, dus ook voor volwassenen kan dit een uitstekend boek zijn!

Een tip die misschien overbodig is, maar we willen ‘m toch met je delen: de boeken van Harry Potter. Het tovenaarskind heeft al vele harten gestolen, maar ook al het hart van degene voor wie jij een cadeautje zoekt? Wanneer de lezer eenmaal geraakt is door het boek, kunnen er nog zat delen gelezen worden.
Harry Potter en de Steen der Wijzen is te koop voor €12,50.

ZEB. is een persoonlijke favoriet. Het is een prachtig boek dat geschikt is voor jong en oud. Veel valt er niet over te vertellen, je moet dit boek vooral zelf beleven.
ZEB. is te koop voor €15,99.

De magische apotheek is een gloednieuwe serie met een vleugje magie. Intussen telt de serie al vier delen, dus er is genoeg te lezen na dit boek. Spanning, magie en mooie vriendschappen beschrijven dit boek het beste.
De magische apotheek is te koop voor €9,99.

Mooie cadeauboeken

Ben je op zoek naar mooie cadeauboeken voor jong en oud? Dan zit hier misschien wel iets van je gading bij. Leuk om op de koffietafel te leggen of voor te lezen (aan jezelf of iemand anders).

Het wilde dierenorkest is een muziekaal boek. Dan Brown schreef de tekst en componeerde er muziek bij. Met een app die je op je telefoon kunt downloaden, scan je een pagina van het boek en de app zoekt de juiste muziek bij dat hoofdstuk. Dit boek is een feestje voor iedereen. Leuk voor kinderen, maar ook leuk als je zelf gaat voorlezen op de prachtige muziek die erbij hoort.
Het wilde dierenorkest is te koop voor €17,99.

Een boek dat mij afgelopen jaar raakte, is de bestseller De jongen, de mol, de vos en het paard. Dit boek is werkelijk geschikt voor jong en oud. Het kent een vage verhaallijn, maar geeft zoveel mooie boodschappen. Sla het boek op een willekeurige pagina open en je krijgt een prachtige levensles. Voor iedereen die een beetje troost nodig heeft.
De jongen, de mol, de vos en het paard is te koop voor €20,00.

Dit boek heeft lange tijd in de Bestseller60 gestaan. En terecht ook. De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt gaat over de rust vinden in een hectische wereld. Dit boekje is geschreven door een boeddhistische monnik, dus als je na het lezen van dit boek nog steeds niet zen bent, dan weten wij het ook niet meer.
De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt is te koop voor €15,99.

Literaire pareltjes

De literaire pareltjes hebben we voor het laatst bewaard. Lees jij of degene aan wie jij een cadeau wilt geven graag romans met diepgang? Misschien is een van deze drie boeken wel een geschikte keus.

Marieke Lucas Rijneveld won dit jaar de International Booker Prize en onlangs verscheen haar nieuwste roman: Mijn lieve gunsteling. Het boek is lovend ontvangen en mag daarom niet ontbreken in dit lijstje. Verwacht wordt dat dit boek ook met kerst een bestseller zal zijn. Zelf nog niet gelezen, maar ik hoop dat ik dit boek ook met kerst krijg!
Mijn lieve gunsteling is te koop voor €24,99

Dit boek is perfect voor degene die verslingerd is geraakt aan de avonturen van Hendrik Groen. Opgewekt naar de eindstreep is het laatste deel in de serie en mag je absoluut niet missen. Hendrik Groen weet al jaren fans te raken met zijn grappige, soms droevige fragmenten vanuit het verzorgingshuis. Dit laatste deel moet Hendrik het zonder een goede vriend doen, maar zijn andere geliefde personages wel weer van de partij.
Opgewekt naar de eindstreep is te koop voor €20,00.

Grand Hotel Europa is een groot boek. Nu misschien iets minder relevant, omdat het vooral over massatoerisme gaat. Het verhaal speelt zich af in een oud hotel dat wordt opgekocht door Chinezen en in het altijd mooi Venetië. Een stad die leeft van toerisme, maar er misschien ook onderdoor gaat. Een prachtig boek in de stijl zoals Ilja Leonard Pfeijffer dan kan.
Grand Hotel Europa is te koop voor €26,99.

We hopen dat je met deze lijst nog snel een prachtig cadeau voor onder de kerstboom kunt halen. We weten zeker dat de ontvanger er blij mee zal zijn. Laat in de reacties vooral achter welke boekentips jij nog hebt. Zo kunnen we elkaar helpen de mooiste geschenken vinden.

We wensen je alvast een hele fijne kerst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu