We hebben een leesclub opgericht! Misschien heb je het al voorbij zien komen op social media, maar wij hebben onlangs een echte leesclub opgericht, online. In deze blogpost praten we je helemaal blij en linken we naar een document waarmee je je kunt aanmelden, mocht je ook interesse hebben. 

Waarom een leesclub? 

De situatie ten opzichte van maart lijkt redelijk onveranderd: naar de kroeg gaan zit er niet in, een filmpje pakken in de bios kan op dit moment ook niet en afreizen naar een ander land wordt ook afgeraden. Om toch even de werkelijkheid te ontvluchten, pakken wij er graag een boek bij. Je voor eventjes wanen in een ander verhaal. Je sociale contacten lopen voornamelijk via internet en anderen leren kennen gaat ook wat lastiger. Daarom brengen wij graag sociale contacten en een fictieve wereld waarin je kunt verdwalen graag samen middels deze gloednieuwe leesclub. Omdat het leuk is. Om andere boekenliefhebbers te leren kennen. Om te keuvelen over dat ene vervelende personage. 

Elke twee maanden

Voor nu zullen we elke twee maanden een leesclub organiseren. De eerste editie start al op 15 november! Je kunt je tot en met 13 november aanmelden via dit formulier. Om te beginnen hebben we vier genres gekozen waar je je bij kunt aansluiten:

  • Thriller
  • Roman 
  • Young Adult
  • Fantasy 

Lees je veel en verschillende genres? Je kunt je voor meerdere genres aanmelden. Zo doe je met meerdere leesclubjes mee. Op het aanmeldformulier kun je titels doorgeven die jij leuk vindt voor de leesclub. Zo hebben we al een idee welke titels kans maken. Uiteindelijk zullen we samen een keuze maken. Het kan dus zo zijn dat er een ander boek gelezen wordt dan jij op jouw lijstje hebt gezet. 

Discord 

We organiseren de leesclub op Discord. Discord is een applicatie waarmee je kunt chatten met vrienden in een server. Voor alle leesclubs hebben we verschillende servers aangemaakt. Zo lopen gesprekken niet door elkaar en word je niet afgeleid van een leesclub waar je niks mee te maken hebt. Discord kun je downloaden op je telefoon of openen in je browser, wat jij fijn vindt. Let wel op dat je vooraf een account aanmaakt. Dit gaat heel eenvoudig via hun website. 

Op 14 november sturen we alle deelnemers een link naar de juiste server. Dan kun je alvast even kijken hoe het eruit ziet en de functies ontdekken (echt, het is geen lastige app!)
We beginnen dan ook alvast met het bespreken van de boeken die ingestuurd zijn. 

online booxclub logo leesclub

Het echte werk

Op 16 november kiezen we het boek definitief. Nu begint het echte werk: je kunt het boek gaan lezen. Het aanschaffen/lenen van het boek is je eigen verantwoordelijkheid. Wel willen we met klem benadrukken dat het delen van e-books illegaal en strafbaar is. Merken we dat je dit toch doet, dan verwijderen we onmiddellijk. 
Hoe je het boek leest, maakt niet uit. Je mag er naar luisteren, lezen via een e-reader of een fysiek boek lezen.
Je hebt tot en met 9 januari de tijd om het boek te lezen. We hebben het redelijk ruim gehouden, omdat sommige deelnemers misschien niet zo snel zijn. Vanaf 9 januari kan de discussie beginnen! 

We willen aan deze discussie geen regels ophangen. De Online Booxclub moet vooral een fijne plek zijn om te praten over het boek dat je gezamenlijk hebt gelezen. Wel hopen we dat iedereen elkaar met respect benadert. Omdat we via Discord discussiëren, is het niet nodig om op een bepaald tijdstip klaar te zitten. Zo houden we het toegankelijk voor iedereen. Op 14 januari is het einde van de allereerste Online Booxclub, maar we starten daarna weer met een gloednieuwe leesclub. Daarover hoor je later meer. 

Heb je nog vragen? Stuur ons dan gerust een mailtje: info@theboox.nl

Je kunt hier naar het aanmeldformulier gaan. Stuur dit aanmeldformulier ook naar bovenstaand adres. 

Alle data op een rijtje:

13-11-2020: einde aanmelden boekenclub
14-11-2020: uitnodiging op server van Discord en bespreken van het boek 
16-11-2020: om 17:00 is het boek gekozen en kun je gaan lezen
09-01-2021: vanaf 17:00 beginnen we met de discussie!
14-01-2021: einde van de allereerste Online Booxclub

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu