Toen ik mijn Juli BOOX uitpakte en de cover van Little Creeping Things zag moest ik even slikken. Naast de titel laat ook de vormgeving weinig aan de verbeelding over: een thriller. Een genre waar ik normaal gezien ver van wegblijf. Maar het leuke aan elke maand een Surprise BOOX ontvangen is natuurlijk om jezelf te laten verrassen: dus, met mijn stoute schoenen aangetrokken ben ik in het debuut van Chelsea Ichaso gedoken. En ik moet zeggen: misschien moet ik toch vaker dit genre een kans geven!

Fire Girl

Het hoofdpersonage van Little Creeping Things is Cassidy Pratt. Een studente op de middelbare school, met goede punten en geweldig in volleybal. ‘Doorsnee meisje’, zou je denken. Maar in haar dorp staat Cass gekend als “Fire Girl”, de tikkende tijdbom die ooit als klein meisje een brand aanstak waarin haar buurmeisje omkwam. Hoewel het jaren geleden is, volgen de rook en de kille poppenogen van die ene dag haar nog altijd. Gelukkig zijn er Gideon, haar beste vriend, en Asher, haar heldhaftige grote broer, die haar beschermen door dik en dun. Maar sommige kwade tongen weten van geen ophouden. Zoals de populaire Melody Davenport, die steeds nieuwe creatieve manieren weet te vinden om haar leven een ware hel te maken. Tot op de dag dat Melody verdwijnt en Cassidy denkt te weten wie hier achter zit. Maar hoe vertel je de politie wat je weet, als je zelf de reputatie van moordenaar hebt? En wat als je recent – voor de grap natuurlijk! – de perfecte moord hebt gepland op Melody? Nog voor Cass een plan kan bedenken krijgt ze een sms’je van een onbekend nummer: Ik ben zo blij dat we hier samen inzitten…

Een onbetrouwbare verteller

Zoals ik al zei, Little Creeping Things heeft me zin gegeven om het thriller-genre vaker een kans te geven (oké, in alle eerlijkheid: YA-thrillers, aan de standaardversie ga ik me niet wagen ). Het boek heeft me de hele tijd op het puntje van mijn stoel gehouden en ik heb de 313 pagina’s in één dag uitgelezen. Voor mij was het de perfecte combinatie van een snel ritme, humor en spanning. En moest ik per ongeluk hardop gegild hebben toen mijn telefoon af ging vlak naast me – nét toen de dader weer aan het sms’en was, uiteraard – dan tel ik dat enkel maar als bonuspunten voor het boek. Maar wat me echt fascineerde was zonder twijfel het vertelperspectief. Het hele verhaal wordt verteld vanuit het oogpunt van Cassidy en zij is wat je noemt een “onbetrouwbare verteller”. Ze biedt een fout perspectief aan op de gebeurtenissen, waardoor je als lezer voortdurend uit balans wordt gebracht. Vertelt ze de waarheid? Hallucineert ze? Liegt ze? Je weet het niet. En dat maakt het net zo interessant. Niets is wat het lijkt. Het einde had voor mij iets sterker mogen zijn, maar dat terzijde was ik geboeid tot de laatste pagina. En dat voor een meisje met een afkeer van thrillers en een doodsangst voor vuur  Knap werk, Chelsea Ichaso!

Aangezien ik heel de dag aan mijn zetel gekluisterd ben geweest: een welverdiende vier sterren voor Little Creeping Things van Chelsea Ichaso!

Deze recensie is geschreven door Jessica de Smedt!

Specificaties:

Auteur: Chelsea Ichaso
Uitgeverij: Sourcebooks Fire
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 313 pagina’s
Prijs: €13,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu