Zonder gezicht is het eerste deel van een nieuwe thrillerserie. Robert Bryndza heeft al enorm veel boeken verkocht met de reeks rondom rechercheur Erika Foster (Het meisje in het ijs), maar nu doet een oud rechercheur haar intrede. Weet zij ook weer een goede spanning te leveren waardoor de lezer het boek niet aan de kant kan leggen? In deze recensie lees je het!

Kate Marshall werd een bekende rechercheur toen ze de seriemoordenaar ‘De Kannibaal van Nine Elms’ wist te ontmaskeren. Niemand minder dan heer meerdere Peter Conway had de verschrikkelijke daden op zijn geweten. Die ontdekking kwam nog harder aan, omdat Kate Marshall een aantal weken eerder nog het bed met hem had gedeeld.
Even leek het erop dat Kate Marshall een glorieuze toekomst in het verschiet had liggen, maar tijdens het proces om Peter Conway achter slot en grendel te krijgen, bleek dat ze haar politiewerk beter vaarwel kon zeggen.

Nieuw leven

Tijdens het proces van Peter Conway bleek dat Kate zwanger van hem was. Ze probeerde zo goed en kwaad voor haar zoon te zorgen, maar ze had een grote strijd maar haar demomen. De drank was te aantrekkelijk en de zorg voor haar kind schoot er nogal eens in. Reden voor de ouders van Kate om de zorg van Kates zoon op hen te nemen.
Vijftien jaar later lijkt Kate haar leven eindelijk op de rit te hebben. De innerlijke demonen heeft ze verbannen en ze doceert criminologie op een universiteit. Totdat ze een mail krijgt…

Oud-rechercheur

Zonder gezicht is het eerste deel van een nieuwe thrillerreeks. Het interessante aan deze serie is dat we eens níét lezen over een rechercheur, maar een oud-rechercheur die haar werk niet helemaal los kan laten. De opbouw van het boek lijkt wel degelijk op de spannende boeken zoals we ze allemaal kennen (de reeks rondom Erika Foster en Helen Grace bijvoorbeeld), maar heeft toch een leuke draai gekregen, juist doordat ze haar oude leven vaarwel heeft gezegd.

Interessant personage

Omdat Zonder gezicht het eerste deel is van de serie, wordt er vooral veel uitgelegd over de persoon Kate Marshall. Dit is fijn, omdat je als lezer het hoofdpersonage echt leert kennen, maar het haalt ook wat van de spanning uit het boek. Je moet dus niet verwachten dat je 400 pagina’s aan pure spanning voor je neus hebt liggen.
Toch weet Bryndza je goed vast te houden. Kate Marshall is een interessant persoon waar je meer over wilt weten; ze heeft toch al een hele geschiedenis achter de rug.

Eind goed, al goed

Dit eerste deel van de serie smaakt naar meer. Het is verfrissend om eens over een privé-detective te lezen, in plaats van een rechercheur. Zo’n privé-detective kleurt namelijk misschien nog wel eens vaker buiten de lijntjes dat koppige politiemensen.
Wanneer een tweede deel zich zal aandienen, zal ik er zeker van zijn om die ook aan te schaffen en me te hullen in mysteries. Na de reeks rondom Erika Foster weten we allemaal wel dat Robert Bryndza goede, spannende en vermakelijke series weet neer te zetten,

Zonder gezicht van Robert Bryndza krijgt 4 sterren.

Specificaties:

Auteur: Robert Bryndza
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 400 pagina’s
Prijs: €19,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu