Binnen no-time werden drie thrillers van Rachel Caine in Nederland gepubliceerd. Veel mensen op verschillende Facebook-boekengroepen spraken lyrisch over Stillhouse Lake. Vanwege de hype lag het boek al een tijdje in de kast, maar het was nu toch echt tijd om zelf dit boek eens ter hand te nemen.

Stillhouse Lake gaat over een vrouw en moeder die haar leven niet zeker is nadat haar ex-man is verdacht van moord.

Gina is een introverte huisvrouw met een gelukkig huwelijk en twee leuke kinderen. Maar dan wordt door een auto-ongeluk het geheime leven van haar man als seriemoordenaar onthuld. Gina’s voormalige leven is voorbij, ze begint opnieuw, neemt een nieuwe naam aan, Gwen Proctor, die zich ontpopt als een moeder die door het vuur gaat voor haar kinderen.
Nu haar ex in de gevangenis zit, heeft de nieuwe Gwen een toevluchtsoord gevonden in een huis in het afgelegen Stillhouse Lake. Toch blijft ze doelwit van stalkers en internettrollen die denken dat ze iets te maken heeft met de misdaden van haar man. Voorlopig blijft ze erop vertrouwen dat haar kinderen eindelijk rustig kunnen opgroeien. 
Maar net als ze zich op haar gemak begint te voelen met haar nieuwe identiteit, wordt er een lichaam gevonden in het meer – en komen er dreigende brieven van een maar al te bekend adres. Gwen moet voorkomen dat ze wordt ontdekt – of toekijken hoe haar kinderen het slachtoffer worden van een moordenaar die haar wil kwellen. Eén ding is zeker: ze heeft geleerd hoe ze het kwaad moet bestrijden. En ze zal nooit stoppen.

Aanbiedingstekst Stillhouse Lake

Stillhouse Lake is een thriller waarin je zelf ook het gevoel hebt dat je steeds achterna wordt gezeten. De spanning is subliem en maakt dat je al lezende het avondeten staat klaar te maken. Je voelt een constante onrust, alsof het gevaar zich achter je speelt, maar je er de vinger niet op kunt leggen.

Personages

Gwen is een echte leeuwin, ze vecht altijd voor de veiligheid van haar twee kinderen. Het is voor haar dan ook lastig om zich te binden met de mensen in haar omgeving. Ze is bang dat ze haar zullen veroordelen door de daden die haar ex heeft gedaan.  

Sterke plot

Belangrijk in een goede thriller is een sterke plot. De maatschappij lijkt Gwen altijd te veroordelen voor de monsterlijke misdaden die haar ex-man heeft begaan. Net als Gwen wordt je als lezer wantrouwend naar elk personage dat de revue passeert. Want wie heeft toch die lugubere moord gepleegd die in allerlei opzichten op de werkwijze van Melvin Royal lijkt?

Slordigheden

De plot kun je misschien zien aankomen, maar de motieven hebben mij toch verrast. Stillhouse Lake is een spannende thriller met een interessant hoofdpersonage waar ik zeker meer van wil lezen. Ondanks het fijne verhaal waar je doorheen vliegt, heb ik nog wel een puntje van kritiek: de vertaling is op sommige momenten echt dramatisch en ik het e-book dat ik las staan echt veel fouten. Als je daar niet om maalt, dan kun je je prima een weekendje terugtrekken met dit boek. Vind je fouten wel irritant, maar wil je het verhaal wel lezen? Dan ben je bij dezen gewaarschuwd!

In het volgende deel lijkt het, ook na de ontmaskering van de moordenaar, dat Gwen zich nog steeds niet veilig kan voelen Een goede reden om deel twee ook aan te schaffen.

Stillhouse Lake van Rachel Caine krijgt 3,5 sterren.

Specificaties:

Auteur: Rachel Caine
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 352 pagina’s
Prijs: €21,50

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu