Twee Noorse auteurs slaan de handen ineen en zorgen voor een gloednieuwe, verslavende thrillerserie.
Tomas Enger schreef al vijf boeken in zijn Henning Juul-serie en Jørn Lier Horst kennen we onder andere van de Wisting-serie. In Nulpunt bundelen ze hun krachten samen. Deze thriller kon je vinden in de februari BOOX en vandaag lees je hier de recensie!

De nieuwe reeks draait om rechercheur Alexander Blix en blogger Emma Ramm. Wanneer een topatlete vermist raakt, komen de twee in aanraking met elkaar, maar het lijkt er al snel op dat iets hen verbindt.

Oslo, 2018. De bekende atlete Sonja Nordstrøm komt niet opdagen bij de boekpresentatie van haar omstreden autobiografie. Als celebrityblogger Emma Ramm later die dag naar Nordstrøms huis gaat, ziet ze dat de deur openstaat en treft ze binnen tekenen van een worsteling aan. Op de televisie zit een papiertje geplakt met daarop het cijfer 1.

Rechercheur Alexander Blix krijgt de leiding over de zaak-Nordstrøm. Er zijn verschillende aanwijzingen, maar de timing waarmee die verschijnen lijkt zorgvuldig gepland. Is het allemaal onderdeel van een groter geheel dat ze nog niet kunnen overzien?

Uiteindelijk worden Blix en Emma gedwongen om samen te werken. Ze zijn beiden vastbesloten de moordenaar te vinden. Die hunkert naar aandacht – en hij heeft de smaak nog maar net te pakken…

Aanbiedingstekst Nulpunt

De rechercheur en z’n meerdere

Blix is het stereotype rechercheur. Hij werkt graag praktisch en dat legt hem geen windeieren. Z’n meerdere daarentegen is het norse type, die graag alles volgens de regels en protocollen uitvoert om een zaak op te lossen. Wanneer je veel thrillers leest, is dit misschien wel een beetje een cliché.
Emma Ramm is een celebrityblogger, maar wanneer een bekend persoon verdwijnt, blijkt dat ze ook prima mee kan denken over misdrijven.

Speurdersduo Blix en Ramm is een aangenaam paar met ieder zo hun gebreken én talenten. De band die ze blijken te hebben geeft het duo een diepere laag die vast en zeker verder wordt uitgediept naarmate de serie zal vorderen.

Veelbelovend

Nulpunt is een veelbelovend begin. De spanning wordt lekker opgebouwd, maar is niet nagelbijtend spannend. Toch is het genoeg om je een paar avonden onder een dekentje op de bank te vermaken. Hoewel het er vrij vroeg in het onderzoek al op lijkt dat de politie een verdachte op het spoor is, krijg je als lezer toch het onbehagelijke gevoel dat ze achter de feiten aanlopen. Wanneer het verhaal vordert, blijken er genoeg types de revue te passeren die prima een een moord kunnen beramen. Als lezer blijf je hierdoor geprikkeld en bedenk je allerlei motieven.

Nulpunt is een lekker begin en ik heb dan ook zin om nog meer spannende avonturen te beleven met Alexander en Emma. Laat het tweede deel maar komen!

Nulpunt krijgt 3,5 sterren.

Specificaties:

Auteur: Jørn Lier Horst & Thomas Enger
Uitgeverij: AW Bruna
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 400 pagina’s
Prijs: €20,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu