De tweede maand van het jaar zit er alweer op. Wat heeft februari mij qua boeken gebracht en heb ik mij aan mijn leesdoelen gehouden? Ook ga ik een blik vooruit werpen en een lijstje opstellen voor maart.

Wrap-up februari

In de 29 dagen die februari dit jaar telt heb ik 6 boeken gelezen. Niet slecht, als je bedenkt dat ik vorige maand vijf boeken las. Daar zat wel een enorm dik boek in van 850 pagina’s. In totaal las ik in januari ongeveer 1990 pagina’s uit. Deze maand tel ik ‘maar’ 1880 pagina’s. Ik las dus meer boeken, maar minder bladzijden.
In januari stelde ik een vrij ambitieuze leeslijst op en die heb ik zeker niet gehaald. Welke boeken ik dan wel las?

 • Nacht in Caracas – Karina Sainz Borgo
 • Koning van Katoren – Jan Terlouw
 • Finale – Stephanie Garber
 • Voorbij, voorbij – Clairy Polak
 • Harry Potter and the Philosopher’s Stone – J.K. Rowling
 • Nulpunt – Horst & Enger

Leesdoelen behaald?

Ik had in januari een aantal leesdoelen gemaakt en daaraan een leeslijst gekoppeld. Heb ik dat in februari gehaald?
Als eerste punt kwam naar voren dat ik een boek zou luisteren via Kobo. Dit is faliekant mislukt. Ik heb toch zo’n 2,5 uur geluisterd naar De acht bergen van Paolo Cognetti, maar ik heb ‘m nog niet uit.
Het tweede punt dat ik wilde behalen was om minstens twee boeken uit eigen kast te lezen. Daarmee bedoelde ik dat een boek zou lezen dat al langere tijd in mijn kast lag te verstoffen. Dit puntje heb ik met het lezen van Finale en Voorbij, voorbij gehaald! Ik wilde in februari ook een Engelstalig boek lezen en dat is ook gelukt. Ik had hier drie boeken voor op mijn lijstje staan, waarvan ik er een heb gelezen. Daarnaast las ik ook nog eens Harry Potter! Het laatste punt was een betere balans vinden tussen thrillers en romans. Ook daar kan ik in februari blij mee zijn. Ik heb een thriller gelezen en de rest kon je of onder roman of onder YA/kinderboek onderbrengen. Wat dat betreft was het een uitgebalanceerde leesmaand.

Leesdoelen voor maart

Welke leesdoelen neem ik mee in maart en welke gooi ik overboord? Sommige doelen bleken minder haalbaar of ik gaf er gewoon niet zoveel om. Door de doelen te stellen heb ik wel bewuster mijn boeken gekozen en is mijn boekenkast weer iets meer gevuld met daadwerkelijk gelezen boeken. Toch neem ik alle vier de doelen mee naar maart, maar ga ik mijn leeslijst wel iets aanpassen.

Naar een boek luisteren via de Kobo app

Vorige maand had ik drie boeken op dit lijstje staan.
1. De acht bergen van Paolo Cognetti
2. De stilte van de witte stad van Eva Garcia Saenz 
3. Vallen is als vliegen van Manon Uphoff 
Ik ben begonnen met De acht bergen, maar dit leek toch niet zo’n groot succes. Beter is het om het boek maar eens aan te vliegen. Daarom wil ik in maart naar het boek van Manon Uphoff luisteren.

Minstens twee boeken uit eigen kast lezen

Vorige maand pakte ik twee briefjes uit mijn TBR-potjes. Uit het thrillerpotje pakte ik IJsprinses van Camilla Läckberg. Ik ben aan het boek begonnen, maar toen heb ik ‘m links laten liggen. IJsprinses gaat gewoon mee naar maart! De nieuwe roman die ik uit het potje heb gehaald is:
De mister van E.L. James! Volgens mij een lekkere roman voor tussendoor.

Een Engelstalig boek lezen

Vorige maand las ik Finale van Stephanie Garber uit en Harry Potter and the Philosopher’s Stone. Dat laatst boek stond niet op mijn leeslijstje, maar was heel welkom. In maart wil ik een tweede boek van mijn februari TBR lezen, dat wordt of Ziggy, Stardust & me van James Brandon of The art of losing van Lizzy Mason. Daarnaast gok ik dat mij ook zal wagen aan het tweede deel van Harry Potter.

Balans tussen romans en thrillers

De balans tussen romans en thrillers was vorige maand al heel mooi en ik denk dat het in maart ook goed zal zijn.

TBR maart

Kortom, welke boeken staan er allemaal op de planning?

 • Vallen is als vliegen – Manon Uphoff (luisterboek)
 • IJsprinses – Camilla Läckberg
 • De mister – E.L. James
 • The art of losing – Lizzy Mason
 • Ziggy, Stardust & Me – James Brandon
 • Harry Potter and the Chamber of Secrets – J.K. Rowling

Deze lijst lijkt wederom ambitieus, maar er is al een (klein) deel gelezen van IJsprinses en het tweede deel van Harry Potter. Luisteren we tijdens het doen van de was ook nog even naar Manon Uphoff, dan hopen we op een mooi leesmaand in maart.

Welke boeken staan er allemaal op jouw TBR voor maart? Laat het ons weten!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu