De verontrustende berichten over de ontlezing van kinderen komen steeds vaker binnen. Het boek moet plaatsmaken voor alle digitale platforms. Toch is het heel belangrijk dat kinderen blijven lezen, omdat dit goed is voor de ontwikkeling. Geef een boek cadeau is een leesbevorderingscampagne om meer kinderen te bereiken met een boek… En dit jaar is het het boek dat je kunt geven Koning van Katoren!

Voorgaande jaren kon je al genieten van de boeken Ronja en de roversdochter van Astrid Lindgren, Kruistocht in spijkerbroek van Thea Beckman, Oorlogswinter van Jan Terlouw en Achtste-groepers huilen niet van Jacques Vriens. Dit jaar mag opnieuw een boek van Jan Terlouw cadeau gegeven worden: voor €2,00 scoor je zijn Koning van Katoren.

Doel

Het doel van de actie is om zoveel mogelijk kinderen te bereiken met boeken. Zo zijn er speciale campagnes op school, om bijvoorbeeld samen het boek te bespreken. Bij een aantal boekhandels kun je ook een boek doneren, zodat deze terecht komt bij ofwel een basisschool, voedselbank of een ander goed doel.

Nog meer cadeaus

Zelf las ik het boek al en binnenkort sprint ik naar de boekhandel om nog wat exemplaren in te slaan. Zo zal ik een aantal kinderen in mijn omgeving dit boek zeker cadeau doen. Dit boek is een klassieker en al las ik het zelf niet als kind, het is een boek dat je aan het denken zet maar je ook meevoert naar een nieuw land.

Nog niet bekend met Koning van Katoren?

Koning van Katoren is in 1971 verschenen en heeft veel prijzen gewonnen. In dit boek gaat de zeventienjarige Stach een aantal opdrachten aan, omdat hij de nieuwe koning van Katoren wil worden. De vorige koning is in de nacht waarop Stach geboren werd overleden. De zes ministers zien niets in Stach als koning, dus maken ze het ‘m zo moeilijk mogelijk. Stach moet een draak verslaan, een stad bevrijden van een oude tovenaar en de granaatappelboom in Wapelfelt onschadelijk maken. Lukt het hem? Misschien dat hij dan de troon mag betreden…

Geef een prentenboekcadeau

Koning van Katoren is natuurlijk een boek voor al wat oudere kinderen, maar ook aan de jongsten wordt gedacht. Vanaf 10 april start ook de actie Geef een prentenboek cadeau! Voor €2,50 kun je de allerjongsten het prentenboek Woeste Willem cadeau doen. De humeurige zeerover Willem sluit vriendschap met het jongetje Frank en samen beleven ze spannende avonturen. Bij dezen reserveer ik alvast vier exemplaren, één voor mezelf en drie voor de neefjes en nichtjes!

Aan wie doe jij een boek cadeau?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu