Doods geheim is alweer het zesde deel uit de reeks over rechercheur Erika Foster. Een spannende serie waar de geharde Foster steeds een nieuwe zaak tot een goed eind probeert te brengen. Weet Robert Bryndza na zoveel delen nog steeds de spanning vast te houden? Je leest het in deze recensie.

De serie rondom Erika Foster is zo’n reeks die lekker wegleest en waar je niet al teveel bij hoeft na te denken. Het zijn heerlijke thrillers voor tussendoor waar je in een mum van tijd doorheen vliegt.

Op een ijzig koude ochtend vindt een moeder het met bloed doordrenkte lichaam van haar dochter vastgevroren op de weg. Wie zou zo’n gruwelijke moord voor de deur van het slachtoffer uitvoeren?
Detective Erika Foster, net bekomen van haar vorige zaak, is vastbesloten om ook deze zaak te leiden. Tijdens het onderzoek stuit ze op diverse aanvallen op jonge vrouwen in een doorgaans rustige buitenwijk van Londen.
Erika is op zoek naar een angstaanjagende moordenaar, en de zaak wordt alleen maar gecompliceerder als blijkt dat de vermoorde jonge vrouw verstrikt zat in een web van geheimen. Net als Erika eindelijk een lijn begint te zien in de aanwijzingen, wordt ze gedwongen haar eigen pijnlijke herinneringen weer op te halen. Erika moet zichzelf dwingen om gefocust te blijven, diep te graven, en de moordenaar te vinden – voordat hij weer toeslaat.

Voor kerst wordt het lichaam van de 22-jarige Marissa voor de deur gevonden door haar moeder. Haar hals is opengereten en door de kou is haar lichaam en haar geronnen bloed aan de grond vastgevroren. Erika Foster is net op weg naar een lunch met haar collega Marsh en diens vrouw als ze langs het plaats delict rijdt. Ze besluit om de lunch te laten schieten en zich te storten op deze moordzaak.

Snelle lectuur

De thrillerserie rondom Erika Foster is geen hoogstaande literatuur, maar dat betekent niet dat je deze serie links moet laten liggen. Deze boeken lezen stuk voor stuk heerlijk weg. Dit komt voornamelijk door de korte hoofdstukjes en de variatie in perspectief. Door de korte hoofdstukjes met bijbehorende mini-cliffhangers lees je snel nog een paar bladzijden en voor je het weet heb je het boek uit (en is het half drie ‘s nachts).

Complex persoon

Hoofdpersonage Erika Foster is een complex persoon. We konden in de eerdere delen al lezen dat ze het zwaar heeft met het verlies van haar man Mark. Hij kwam om het leven tijdens een inval van de politie waar Erika de leiding over had.
Gelukkig maakt ze in de zes delen die nu uit zijn wel een ontwikkeling door. Als lezer leef je met haar mee en je hoopt dat ze eindelijk ook emotionele stappen durft te zetten. Toch mag de auteur haar nog een extra handje helpen, want ze is er nog lang niet en een beter humeur zal haar vast ten goede komen.

Andere personages

Dit zesde deel is een mooie aanvulling op de reeks die ook eens een licht schijnt op de andere personages in het boek. Zo horen we eindelijk iets meer van Moss en Peterson, waardoor het verhaal een extra laag krijgt en geeft Foster zichzelf eindelijk wat rust en bezinning. Mocht de serie worden voortgezet, dan hoop ik zeker dat we ook steeds iets meer mogen gaan genieten van de overige teamleden van Foster!

Verrassende ontknoping

Doods geheim is weer slim in elkaar gezet en de ontknoping is verrassend. De lezer wordt meermaals op het verkeerde been gezet waardoor je bij de ontknoping toch even moet nadenken.

Doods geheim van Robert Bryndza krijgt 4 sterren.

Onlangs heeft Bryndza het eerste deel in een nieuwe serie gepubliceerd in het Engels over rechercheur Kate Marshall: laten we hopen dat we deze serie binnenkort ook in het Nederlands kunnen lezen, want ik ben nog lang niet klaar met zijn spannende boeken!

Specificaties:

Auteur: Robert Bryndza
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 336 pagina’s
Prijs: €15,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu