We zijn alweer een maand bezig in 2020: februari staat voor de deur. De kortste maand van het jaar, maar toch wil ik ook deze maand genoeg lezen. Allereerst zal ik januari gaan evalueren alvorens ik de TBR van de februari maak. Weten wat ik heb gelezen en wat ik volgende maand wil gaan lezen? Lees dan snel verder.

Wrap-up januari

In januari las ik drie thrillers, te weten Noordkaap van Nathalie Pagie, Perfecte resten van Helen Field en Doods geheim van Robert Brynza. Daarnaast las ik de roman De opwindvogelkronieken van Haruki Murakami. In totaal dus vier boeken die samen zo’n 2000 bladzijden bij elkaar hebben. Geen slecht begin, al zeg ik het zelf. Toch wil ik het in februari anders gaan aanpakken. Waarom?

Thrillers

Van alle boeken die ik lees probeer ik elke maand een recensie te schrijven voor deze blog. Deze maand las ik in verhouding veel thrillers, waardoor de recensies die online (gaan) komen ook vooral thrillers zijn. Voor de liefhebber natuurlijk geen probleem, maar bij BOOX willen we een groter publiek aanspreken. Om dit in februari te voorkomen heb ik een aantal doelen voor mezelf opgesteld, zodat ik wat meer verschillende boeken ga lezen.

  • Naar een boeken luisteren via de Kobo app
  • Minstens twee boeken uit de kast lezen
  • Een Engelstalig boek lezen
  • Balans tussen romans en thrillers

To-be-read in februari

Zoals je kon lezen heb ik een aantal doelen voor mezelf opgesteld. Die doelen maken zijn nog niet zo moeilijk, maar het bedenken welke boeken ik dan ga lezen? Dat is andere koek. Ik ben voornamelijk een mood reader, dus lees ik waar ik op dat moment zin in heb. Soms race ik door een boek, soms ligt een boek maandenlang op mijn nachtkastje omdat ik na 20 pagina’s toch niet zo’n zin had in dat boek. Mijn to-be-read is daarom wat uitgebreider, zodat ik ook een beetje keus heb.

Naar een boek luisteren via de Kobo app

Het eerste doel op mijn lijstje is om naar een boek te luisteren. Sinds ik een abonnement heb op Kobo luister ik vaker naar een boek, maar ik zou het vaker moeten doen. Voor februari heb ik drie potentiële boeken op mijn lijstje staan:
1. De acht bergen van Paolo Cognetti
2. De stilte van de witte stad van Eva Garcia Saenz
3. Vallen is als vliegen van Manon Uphoff
Deze drie boeken vallen in drie verschillende genres waardoor ik ruime keuze heb en mij ook nog eens aan andere doelen van mijn lijstje kan houden. Het eerste en derde boek op het lijstje duren het korst, dus misschien kan ik ze wel allebei luisteren! To be continued…

Minstens twee boeken uit eigen kast lezen

Al die ongelezen boeken in de kast moet toch gelezen worden. Daarom ga ik in februari minimaal twee boeken lezen die al langere tijd in mijn kast staan. Voor deze challenge pak ik mijn TBR-potjes erbij. Ik trek een boek uit het potje voor de romans en ik trek een boek uit het potje van de thrillers. Zo heb ik meteen een aantal boeken gelezen die ik anders niet snel zou lezen.

Een Engelstalig boek lezen

Een paar jaar geleden las ik enorm veel Engelstalige boeken, maar dat is helemaal gedraaid. In 2019 las ik drie Engelstalige boeken, dus dat gaan we in februari maar eens omdraaien. Om ook wat gevarieerder te lezen heb ik drie young adult boeken uitgezocht waaruit ik kan kiezen:
1. Finale van Stephanie Garber
2. The art of losing van Lizzy Masons
3. Ziggy, Stardust and me van James Brandon
Deze drie totaal verschillende boeken zullen me vast blijheid brengen. Zo moet ik het slotdeel van de Caraval-serie al heel lang lezen, maar de andere twee boeken staan ook al lang zat stof te vangen op mijn planken.

Balans tussen romans en thrillers

Met alle voorgaande doelen moet ik toch wel een balans kunnen vinden tussen romans en thrillers. Er staan, zoals gewoonlijk, wel boeken op de verlanglijst om aan te schaffen, maar als ik het slim aanpak, kan ik ook die boeken gewoon lezen deze maand. Een aantal doelen zijn natuurlijk ook een overlap van elkaar, maar ik zal toch echt proberen om drie tot vier fysieke boeken te lezen en de rest aan te vullen met de boeken via de luisterapp.

Welke boeken denk jij dat er uiteindelijk verschijnen in de wrap-up van februari? Laat het achter in de comments!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu