In de trein, de auto, op de fiets of gewoon wanneer je de was opvouwt: luisteren naar een boek. Vroeger was dit nog vrij onbekend, omdat je al gauw meer dan dertig euro moest neertellen voor een ingesproken boek. Tegenwoordig kun je met de diensten van Storytel en Kobo voor iets meer dan een tientje per maand genieten van de allermooiste luisterboeken. Vandaag geven we je een paar tips.

Waarom zou je naar een boek luisteren? Het kan heel ontspannend en efficiënt werken voor sommige lezers. Ben je veel bezig waarbij je je hoofd niet hoeft te gebruiken? Dan kan een luisterboek een ideale uitkomst zijn en kun je heel handig multitasken. Vandaag geven we je een paar tips van leuke luisterboeken, zodat jij ook op weg kunt, maar voordat we dat gaan doen zullen we nog een paar diensten bespreken.

Storytel

Storytel is een app die je kunt downloaden op je telefoon. Als je je inschrijft krijg jij voor €11,99 per maand toegang tot al hun luisterboeken. Een prima abonnement als je vaker een boek wilt luisteren.

Kobo Plus Lezen & Luisteren

Lees je graag e-books, maar wil je af en toe ook naar een boek luisteren? Dan is het abonnement van Kobo wellicht iets voor jou. Voor €12,99 per maand krijg je toegang tot een ruim aanbod aan e-books. De luisterboeken zijn nog in de minderheid, maar als je goed zoekt, zit er vast wel iets van jouw smaak tussen.

Bookchoice

Bookchoice is de goedkoopste, maar ook beperktste service in dit rijtje. Voor €3,99 krijg jij elke maand 8 verschillende boeken die je kunt lezen en luisteren. Perfect als je eens iets wilt lezen wat je misschien zelf niet zo snel zou oppakken. Je kunt bij deze service de boeken dus niet kiezen.

Maar wat zijn nou leuke luisterboeken? Die vraag is natuurlijk voor iedereen anders, maar ik deel hieronder 5 tips met je.

Wees onzichtbaar – Murat Isik

Via Storytel luisterde ik het boek Wees onzichtbaar van Murat Isik. Een dikke pil die je in de fysieke vorm voor €24,99 kunt aanschaffen. Zelf vond ik dat ietwat veel voor een boek waarvan ik niet zeker wist of ik het leuk zou vinden. Daarom besloot ik het boek te luisteren en daar heb ik zeker geen spijt van gehad. Misschien dat ik het boek alsnog ooit aanschaf…

Sjeumig – Pepijn Lanen

Houd je van bizarre romans? Dan zijn de boeken van Pepijn Lanen wel iets voor jou. Zijn debuut, Sjeumig, maar ook zijn andere boeken zijn allemaal via Kobo te downloaden. Het leuke is: hij leest ze zelf voor, dus je krijgt de feeling van het boek goed mee!

Springvloed – Cilla & Rolf Börjlind

De reeks rondom Rönning en Stilton kun je beluisteren via Kobo en Storytel. Een spannende thrillerserie die je af wilt luisteren. Ook zijn de boeken als e-book te lezen, mocht je geen zin hebben om te luisteren.

Grand Hotel Europa – Ilja Leonard Pfeijffer

Laat ik eerlijk zijn: ik zag op tegen Grand Hotel Europa. Dat heb ik opgelost door gewoon het boek te lezen en te luisteren en dit was de manier om op een snelle manier door deze literaire pil heen te komen. Enorm enthousiast en het levert ook een snel resultaat op.

Harry Potter

Op Storytel kun je de boeken van Harry Potter allemaal beluisteren. Heerlijk als je eventjes wilt relaxen zonder een boek in je handen, maar met je favoriete verhaal door je speakers. Je hebt ook de keus uit de Nederlandstalige versie en de Engelse versie, dus voor alle liefhebbers zit er een boek tussen. Doe je ogen dicht en laat je meevoeren naar Hogwarts.

Daisy Jones & the Six – Taylor Jenkins Reid

Misschien wel het beste luisterboek is Daisy Jones & the Six. Een prachtig verhaal met een goede cast, want je wordt niet voorgelezen. Het verhaal wordt je voorgedragen. Elk personage is het boek heeft een eigen stemacteur, waardoor het verhaal door je koptelefoon gaat leven. Een echte aanrader, maar is tot nog toe alleen in het Engels te beluisteren.

Luister jij wel eens naar boeken en wat is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu