Thrillerseries zijn hot. Kijk maar naar de boeken van M.J. Arlidge, Robert Bryndza en Lars Kepler. Stille schreeuw van Angela Marsons is het eerste deel van de serie rondom Kim Stone. Perfect voor fans van eerdergenoemde auteurs! Wat ik van dit boek vond? Dat lees je hier!

Stille schreeuw is het eerste deel in de serie rondom D.I. Kim Stone en speelt zich af in het Engelse Black Country. In het Engels zijn er al 12 boeken in deze serie verschenen, dus als dit boek je bevalt, heb je er nog 11 te gaan!

Vijf mensen staan rondom een ondiep graf. Ze hebben om de beurt gegraven. Een graf voor een volwassene zou nog langer hebben geduurd. Het slachtoffer was onschuldig, maar ze hadden geen keus. Hun geheimen moesten bewaard blijven, ten koste van alles.
Een gewurgde schooldirectrice blijkt slechts het begin van een reeks gruwelijke moorden die de inwoners van Black Country doet huiveren. Na een lugubere vondst in een voormalig weeshuis realiseert detective Kim Stone zich dat de dader van al deze misdaden één en dezelfde is – en dat hij al dertig jaar actief is.
Stone is de enige die de moordenaar kan ontmaskeren, maar ze wordt afgeleid door demonen uit haar verleden. Terwijl zij de duistere gebeurtenissen uit haar jeugd probeert te verwerken, blijft het dodental stijgen…

Kim Stone

Kim Stone is een ietwat gekwelde vrouw, maar een steengoede rechercheur. Ze komt kil over, vooral in haar team. Toch is haar doorzettingsvermogen tomeloos en weet ze precies wat ze wil. Dat brengt haar soms tot het ontmaskeren van de dader, maar kan ook voor genoeg problemen zorgen.

Deel 1

In dit eerste deel maak je kennis met deze rechercheur, maar ook met een vermoorde schooldirectrice. Zoals we kunnen verwachten blijft het niet bij deze ene moord en worden geheimen uit het verleden langzaam ontrafelt. Door al deze geheimen worden we als lezer steeds op een ander spoor gezet en blijft het leuk om te gissen naar dit mysterie.

Vergelijkingen

Stille schreeuw is prettig geschreven en is een heerlijke pageturner. Het boek wordt aangeprezen voor de lezers van Bryndza en Arlidge en dit kan ik zeker beamen. Wat de drie auteurs gemeen hebben? Ze schrijven allemaal over een gekwelde, vrouwelijke rechercheur. Misschien heb je hier al genoeg over gelezen, maar misschien kun je geen genoeg krijgen van dit soort rechercheurs. Dat is natuurlijk helemaal aan jou. Ook de korte hoofdstukjes en de verschillende perspectieven hebben de boeken van deze auteurs gemeen.

Ja, van deze auteur komen meer boeken mijn kast in. Het leest heerlijk weg en heeft een goede spanningsopbouw. Het boek het een fijne plottwist waar je toch even van staat te kijken. In het Engels zijn er in totaal al twaalf delen uit, dus als je van Stille schreeuw hebt genoten, kun je nog lekker doorlezen!

Stille schreeuw van Angela Marsons krijgt 4,5 sterren.

Specificaties:

Auteur: Angela Marsons
Uitgeverij: Boekerij
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 384 pagina’s
Prijs: €15,99 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu