De grootste inspiratiebron voor scenaristen lijkt toch wel het boek te zijn. Vandaag delen we een lijstje met films en series die gebaseerd zijn op een boek. Sommigen moeten nog uitkomen, anderen kun je nu alvast bekijken!

The woman in the window – A.J. Finn

Dit voorjaar komt de thriller The woman in the window uit als film. Deze spannende thriller is verfilmd met Amy Adams in de hoofdrol. Het boek heb ik nog niet gelezen, dus veel kan ik niet over de verhaallijn vertellen. Wel ben ik erg benieuwd, nu rijst de grote vraag: eerst het boek lezen of eerst de film kijken?

Little woman – Louisa May Alcott

Fans van Emma Watson kunnen hun hart weer ophalen: zij speelt in de nieuwe film Little Woman. Dit boek is in 1868 geschreven door Louise May Alcott en al meerdere malen verfilmd. Wat zal deze 2020 versie ons brengen? Naar verwachting kun je deze film begin februari aanschouwen in de bioscoop.

Dracula – Bram Stoker

Heb je een Netflix account en houd je van Bram Stokers Dracula? Dan kun je nu een nieuwe serie kijken, met dezelfde titel, die over deze vampier gaat. Verwacht spanning, mysterie en natuurlijk de gothic horror waar Dracula zo bekend om is geworden. Hieronder check je alvast de trailer. Komt deze serie ook op jouw nog-te-kijken-lijstje?

Hidden bodies – Caroline Kepnes

“Hello you,” zou Joe Goldberg, of is ‘t nu Will, zeggen. Het tweede seizoen van You staat sinds eind december op Netflix. Misschien heb je seizoen twee al gebinged op tweede kerstdag, maar indien je nog niet bekend bent met deze serie: go watch it! Vooral als je van knappe stalkers houdt die er een bizar liefdesleven en moraal op nahouden.

https://www.youtube.com/watch?v=xXBTImqyeU0

The witcher – Andrzej Sapkowski

De wereld lijkt ontploft sinds de komst van The witcher. Deze serie zal voor een grote groep mensen (waaronder ik) een absolute no-go zijn (al zei ik dat ook bij Harry Potter en nu ben ik fan), maar een andere groep zal deze serie geweldig vinden. Facebook lijkt intussen ook al ontploft en iedereen probeert de boekenserie voor een goed prijsje te bemachtigen. Ga jij The witcher kijken?

Zo, dit waren de films en series voor deze keer! Binnenkort zullen we weer eens bekijken welke boeken verfilmd worden. Dan rest ons nu nog één vraag: welk boek zou jij graag verfilmd zien? Laat het ons weten in de comments!

2 reacties. Reactie plaatsen

  • The Witcher heb ik gezien, zonder de boeken gelezen te hebben. Ik vind het een heerlijke serie, maar moet ook zeggen dat ik ook gek van Harry Potter ben ;-))

    Beantwoorden
    • Zelf ben ik nog niet overtuigd van The Witcher, maar misschien ga ik mij toch maar eens aan aflevering 1 wagen; je weet het immers niet voordat je geproefd hebt, nietwaar? En Harry Potter blijft altijd goed!

      Beantwoorden

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu