Het is misschien wel de droom van iedere boekenwurm: een eigen bibliotheek waar je je kunt terugtrekken en een fijn boek uit de kast kunt pakken. Nu moeten de meesten van ons het doen met IKEA’s Billy, maar dat is misschien niet zo speciaal. Daarom vandaag een paar fotogenieke boekenkasten. Zo kun jij dromen en misschien wel een beetje DIY’en om deze kast ook te bewerkstelligen.

Strakke eyecatcher

Houd je van een strakke en geordende look? Ga dan voor het exemplaar hieronder. Het vergt wel wat boorwerk in je muur, maar dan heb je wel een prachtige kast in je kamer. Deze vakjes kun je eenvoudig zelf maken, maar weet wel: meten is weten! Dus zorg ervoor dat je de goede afmetingen hebt, zodat jouw boekenkast een echte strakke eyecatcher wordt in jouw interieur.

https://www.instagram.com/p/Bv_Mr5KlNj1/?utm_source=ig_web_copy_link

Schots en scheef

De fruitmandjes: wie kent ze niet? Met deze kistjes kun je heel eenvoudig een hele toffe kast in elkaar zetten. Ze hoeven echt niet perfect recht te zijn, schots en scheef is bij deze look het codewoord! Dit soort kistjes kun je gewoon via internet scoren, maar let wel op de prijzen; die variëren nogal eens.

https://www.instagram.com/p/B3vWTpiD_4V/?utm_source=ig_web_copy_link

Slapen tussen de boeken

Elke boekenwurm heeft dit probleem: de kasten zijn overvol en je kunt het niet over je hart verkrijgen om je boeken weg te doen. Maak dan een nieuw nachtkastje dat tevens dient als boekenkast. Bovenop leg je natuurlijk het boek dat je op dat moment aan het lezen bent en in de planken eronder berg je je TBR-stapel op. Zo heb je tijdens het slapen altijd een boek bij de hand én het ziet er ook nog eens ontzettend leuk uit.

https://www.instagram.com/p/B2XwE9uHZlj/?utm_source=ig_web_copy_link

Classy leeskamer

Onderstaande kast straal luxe uit. Waarom? Het lijken redelijk simpele kasten, maar door de upgrade van de glazen deuren geven ze net iets extras’s. De bekende Billy boekenkast van IKEA kun je ook zo upgraden. Mooie leeschaise longue ervoor en je kunt je uren vermaken met je favoriete boeken.

https://www.instagram.com/p/B1LKaIJHDZe/?utm_source=ig_web_copy_link

Industriële look

Houd je van de industriële look en heb je nog een loos stukje muur over? Ga dan aan de slag met buizen en een paar plankjes en stal je mooiste exemplaren op deze bijzondere boekenkast uit. Je kunt de houten plankjes natuurlijk ook zwart verven voor een nog stoerdere look, of schilder ze in een pasteltint om ze wat liever te maken. De mogelijkheden zijn eindeloos.

https://www.instagram.com/p/BwW6CN7gZyA/?utm_source=ig_web_copy_link

De natuur in huis

Haal de natuur in huis met deze #treebookshelf. Wat een prachtig exemplaar is dit! Als ik ooit een huis heb waar ik dit in kan plaatsen, dan wordt dat meteen gedaan. Je kunt er misschien niet veel boeken op kwijt, maar het is wel echt een statement in je kamer. Ja, ja, ja! Wij willen dit wel.

https://www.instagram.com/p/B1k5Lwcgnjh/?utm_source=ig_web_copy_link

Dat waren alweer alle inspiratiefoto’s voor deze keer. Wij zijn benieuwd: hoe ziet jouw ideale bibliotheek eruit?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu