2020: nieuwe leesdoelen zijn gesteld, verlanglijstje bijgewerkt en vol goede moed probeert eenieder zijn ongelezen boeken dit jaar te lezen. Doe jij dit jaar mee aan een reading challenge en wil jij graag wat korte boeken lezen om het aantal boeken wat omhoog te krikken? BOOX to the rescue, want vandaag vertellen we welke korte verhalen (rond de 200 pagina’s) jij zeker moet lezen!

Het is echt niet valsspelen als jij op jouw reading challenge een aantal boeken bijschrijft die zo’n 200 pagina’s tellen. Uiteindelijk gaat het niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit. Toch is het leuk als je net even wat meer boeken heb staan, dus we geven je … kwalitatieve boekentips. Doe er je voordeel mee!

Poeziebundels

Misschien voor de hand liggend, maar gedichtenbundels tellen vaak zo’n 100 pagina’s. Perfect als je even een uurtje niks doet, maar dan heb je wel zo weer een boek uit! Lees je nog niet echt gedichten? Dan zijn de bundels van Levi Weemoedt en Tim Hofman perfecte boeken om mee te beginnen.

Het gouden ei – Tim Krabbé

Het gouden ei van Tim Krabbé wordt op de middelbare school waarschijnlijk het meest gelezen door leerlingen. Waarom? Omdat het zo lekker dun is. Het is een prachtig verhaal en telt maar 104 pagina’s. Het gouden ei moet je ooit gelezen hebben en dan lees je vast nog meer van deze Nederlandse auteur.

Turks fruit – Jan Wolkers

Nog zo’n klassieker, maar deze kan beslist niet ontbreken in deze lijst. Turks fruit van Jan Wolkers is wat dikker (192 pagina’s) dan Het gouden ei, maar zeker niet minder vervelend. Ja, niet iedereen zal van dit boek houden, maar wie niet raakt, wie niet wint. Give it a try en misschien is dit jouw nieuwe favoriete korte boek.

After dark – Haruki Murakami

Deze Japanse Haruki Murakami is een van mijn favoriete auteurs en naast zijn dikke pillen als De opwindvogelkroniek en zijn magnum opus 1Q84 heeft hij ook boeken geschreven die wat minder bladzijden nodig hebben. Zo schreef hij onder andere After dark. Een bizar verhaal waar je wel bij de les moet blijven, anders snap je er na 224 pagina’s niets meer van. In dit verhaal duik je in het nachtelijke Tokio waar de paden van verschillende personen raken.

The perks of being a wallflower – Stephen Chbosky

Dit najaar kwam er een enorm dikke horror uit van Stephen Chbosky, De denkbeeldige vriend, maar in het vorige millennium schreef hij The perks of being a walflower. Dit boek is geschikt voor young adult lezers en wordt dan ook wel een klassieke YA-roman genoemd. Heb jij dit boek al in je kast staan?

Kinderboeken

Kinderboeken zijn meestal ook niet extreem dik en lezen vaak erg makkelijk weg. Een goede manier om wat meer boeken af te strepen. Dus kijk eens in de kast van je neefje/nichtje/kind en misschien heb je wel een nieuwe favoriet te pakken. Onze aanraders? Alle boeken van Jacques Vriens, De serie De magische apotheek van Anna Ruhe en de boeken van Francine Oomen (gewoon omdat we weer terug willen naar die makkelijke tijd en ons alleen afvroegen hoe we in hemelsnaam onze eerste zoen overleefden).

Starend naar de kast zijn er nog tal van boeken die niet enorm veel pagina’s hebben. Zo lonken The Great Gatsby en Breakfast at Tiffany’s naar me. Goede boeken die je met een beetje discipline in een avond uit kunt hebben.

Lees jij graag korte boeken?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu