We sluiten 2019 af, dus het is tijd voor de Top 10 van 2019. In dit artikel lees je welke boeken echte toppers waren en waarom we deze boeken zo goed vonden.

Vorig jaar maakten we ook al een lijstje met 18 boeken, dit jaar houden we het bij 10. Uit de bijna 60 boeken die ik dit jaar las, heb ik mijn 10 favoriete boeken gekozen. We beginnen natuurlijk bij nummer 10 en werken het lijstje zo af.

10. Muggenland

Muggenland van David Arnold is een YA-roman. Samen met de hoofdpersoon beleef je een prachtige roadtrip waarbij vele emoties komen kijken en mooie vriendschappen ontstaan. Je gaat op zoek naar de waarheid. Een van de mooiste young adults die ik de afgelopen tijd heb gelezen.

9. De avonden

Het eerste boek dat ik in 2019 uitlas was De avonden van Gerard Reve. Ik heb het toentertijd vier sterren gegeven omdat ik het boek prachtig vond. Daarentegen snap ik ook waarom sommige lezers dit boek afschuwelijk vinden.

8. Kom je spelen?

M.J. Arlidge schreef al veel boeken met het personage Helen Grace in de hoofdrol, maar Kom je spelen? is een standalone. Deze thriller leest heerlijk weg en moet natuurlijk in deze lijst terugkomen. Een dikke pil, maar daarom niet minder leuk.

7. Het circus

Het circus van Jonas Karlsson heeft mij aangenaam verrast en verdient daarom de zevende plek in deze lijst. Het is zo’n boek dat je eigenlijk nogmaals wilt lezen, omdat het lijkt alsof je stukjes gemist hebt. Geniaal a la Fight Club.

6. De jachtpartij

Een fijne thriller kan in zo’n lijstje niet ontbreken. De jachtpartij van Lucy Foley was zo’n spannende whodunnit. In de Schotse Hooglanden viert een groep vrienden Oud & Nieuw en weten we al snel dat iemand dat niet overleeft. Een perfecte thriller om te lezen bij een knisperend vuurtje.

5. Zeb.

Een kinderboek kan in dit lijstje ook niet ontbreken, daarom Zeb. Een geniaal en humoristisch boek dat niet alleen voor kinderen leuk is om te lezen. Dit boek won niet voor niets de Gouden Griffel 2019.

4. De jongen en de zee

Denis Theriault schreef met De jongen en de zee een prachtige roman. Je leest over twee vrienden die een ding gemeen hebben: het gemis van een ouder. Theriault schrijft prachtige po√ętische stukken, maar is daardoor niet voor iedereen weggelegd.

3. Grand Hotel Europa

Op de valreep kon Grand Hotel Europa nog worden toegevoegd aan dit lijstje, want dit is een van de laatste boeken die ik dit jaar las. Een dikke pil over liefde, maar vooral over massatoerisme en de effecten daarvan. Een essay verweven met een mooi verhaal. Misschien opent het je blik.

2. The seven husbands of Evelyn Hugo

Op nummer 2 staat The seven husbands of Evelyn Hugo geschreven door Taylor Jenkins Reid. Haar Daisy Jones & The Six werd goed ontvangen en is dit najaar ook in het Nederlands uitgegeven, maar ik maakte kennis met de auteur middels dit boek. Voor sommigen misschien overhyped, maar ik vond ‘m prachtig.

1. Hotel Lonely Hearts

Op de eerste plaats prijkt Hotel Lonely Hearts, geschreven door Heather O’Neill. Dit prachtige verhaal gaat over twee weeskinderen in de jaren 20 van de vorige eeuw.

Dit waren de 10 beste boeken die wij dit jaar lazen. Wat zijn de beste boeken die jij dit jaar las? Laat het ons weten in de reacties. Voor nu wensen we iedereen een mooie jaarwisseling en een prachtig 2020, met nog meer mooie boeken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu