De magische apotheek van Anna Ruhe is een magische kinderboekenserie. In mei kwam het eerste deel uit, Er hangt een geurtje in de lucht en in november verscheen deel 2, Het mysterie van de zwarte bloem. Vandaag deel ik mijn bevindingen over dit boek!

Een fijne kinderserie op z’n tijd is altijd leuk. Helemaal als het boek ook een beetje spanning bevat en dus de oudere lezer ook kan bekoren. De magische apotheek heeft dit allemaal. En in dit tweede deel gaan we verder met de spannende avonturen van Lucie, Benno en Mats.

Lucie heeft een groot geheim. Diep onder haar huis heeft ze een verborgen ruimte gevonden: een magische apotheek! Hier worden magische geurtjes gebrouwen waarin enorme krachten schuilen. Lucie, haar buurjongen Mats en haar broertje Benno hebben de opdracht gekregen om de apotheek te beheren. 

Op een dag verdwijnt het meteoorpoeder, het belangrijkste ingrediënt van alle magische geuren. Zonder dit poeder kan Mats zijn vader niet genezen van de werking van het liefdeloze luchtje! In hun zoektocht naar de dief komen Lucie en haar vrienden terecht in Utrecht. Daar krijgen ze hulp van een man die al heel lang niet meer in leven hoort te zijn. Lukt het Lucie en haar vrienden om het meteoorpoeder te vinden en de magische apotheek te redden?

In deel één van deze magische serie ontdekten Lucie, Benno en Mats de magische geurapotheek onder hun nieuwe huis Villa Evie. Die rare tuinman Willem lijkt een bijzonder figuur die nogal wat narigheid op zijn kerfstok heeft. Buurvrouw Hanne wil de kinderen helpen om de magische geurapotheek weer terug te brengen in de oude staat.

Illustraties

In de recensie van het eerste deel sprak ik al over de illustraties van Claudia Carls. Ook in dit boek zijn er mooie prenten te vinden die het verhaal weer eer aandoen. Hoofdstukken worden versiert met mooie bloemen en borrelende flesjes, maar ook de omslag van dit boek is weer prachtig. Je krijgt meteen zin om te boek open te slaan om het pas dicht te doen als je het laatst woord gelezen hebt.

En weer door

Dit boek heeft genoeg om gelezen te worden door jong en oud. Leuk om samen met je kind te lezen. Educatief is het niet, maar je kunt wel van het verhaal genieten. Ook in dit deel zit net genoeg spanning en magie om het toegankelijk te houden. De kinderen Lucie, Benno en Mats gaan dit keer op een avontuur om een aantal geheimen van de apotheek te achterhalen. De geur van aarde blijft ze achtervolgen en dat voorspelt niet veel goeds…

Kinderboek

Het is en blijft een kinderboek, maar als je je eens wilt meenemen naar een fantasiewereld moet je dit boek van de Duitse Anna Ruhe lezen. Begin dan wel met deel 1, want dat is wel zo leuk. Deze serie is een leuk uitje naar kinderboeken.

De magische apotheek 2 krijgt wederom 4 sterren.

Specificaties:

Auteur: Anna Ruhe
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Bindwijze: Gebonden
Aantal pagina’s: 280 pagina’s
Prijs: €16,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu