De jachtpartij is het debuut van de Londense Lucy Foley. Ze brengt je naar de Schotse Hooglanden om een koude jaarwisseling te vieren met een groep vrienden. Is dit feestje net zo koud als de omgeving? In deze recensie lees je het.

Na de dikke pil van oktober, De denkbeeldige vriend, is het vandaag de beurt aan een wat dunner boek.
In de thrillerBOOX van november zat namelijk deze opvallende thriller. Het geel van de omslag zie je al van een kilometer afstand, waardoor dit boek zeker je aandacht trekt. Het gewei is ook al spannend, maar kan het verhaal ook de aandacht houden?

Negen vrienden vieren oudejaarsavond in een idyllische villa in de Schotse Hooglanden. Het lijkt de perfecte plek om hun gehaaste Londense leven achter zich te laten en van elkaars gezelschap te genieten. Het ontbreekt de vrienden aan niets: ze hebben een prachtig uitzicht, een knappend haardvuur, een provisiekast vol eten en liters champagne. Maar wat ze ook hebben is geheimen voor elkaar, langgekoesterde jaloezie en bergen opgekropte woede. Terwijl de sneeuw buiten valt, wordt de spanning in de villa ondraaglijk.

Als de lucht op nieuwjaarsdag opklaart is een van de gasten dood. En één van de anderen is de moordenaar.


Maar wie?

Onheilspellende vriendengroep

Negen vrienden vieren elke jaarwisseling samen, een traditie binnen de groep. Ze denken elkaar na al die jaren door en door te kennen, maar we komen erachter dat de vrienden geheimen hebben en dat de verhoudingen misschien toch anders liggen dan ze aanvankelijk dachten. We komen er in dit boek dan ook al snel achter dat er op nieuwjaarsdag een lijk is gevonden. De vraag is: wie is deze persoon en hoe is deze persoon overleden?
Door de verschillende perspectieven wordt het verhaal stukje bij beetje vertelt. Zo heb je Heather, de vrouw die de villa runt, maar ook Emma, Katie en Miranda komen aan het woord. Je krijgt fragmenten van voor de jaarwisseling en van de dag waarop het lijk is gevonden. Deze stukjes vormen uiteindelijk een compleet verhaal.

Perspectieven

De jachtpartij is fijn geschreven en heeft genoeg spanning. Vooral de wisseling van heden en verleden maakt het spannend om te lezen, helemaal als alles samenkomt en we tot het plot komen. De hoofdstukken zijn niet te lang, waardoor je er snel voor kiest om toch nog een extra hoofdstukje te lezen. Hierdoor vlieg je door het boek heen en ik vind dit altijd fijn. Ook door die wisselende perspectieven wil je steeds doorlezen, want elk perspectief heeft wel een eigen kleine cliffhanger.

Figurant-vrienden

De meeste personages zijn intrigerend en hebben zo hun duistere geheimen. Toch zijn er wat figurant-vrienden die meer als opvulling van de vriendengroep voelen dan dat ze daadwerkelijk iets toevoegen aan alle geheimen die dit boek kenmerkt. Ze hadden wat dat betreft best achterwege kunnen laten en de vriendengroep wat kleiner kunnen maken.

Als je een spannend verhaal voor de kerstvakantie zoekt, kan dit boek zeker op je lijstje. Door de onheilspellende omgeving waan je je ook eventjes in de Schotse Hooglanden. Perfect om te lezen bij een knisperende haard en een knuffelig dekentje.

De jachtpartij van Lucy Foley krijgt 4 sterren.

Specificaties:

Auteur: Lucy Foley
Uitgeverij: Boekerij 
Bindwijze: Paperback met flappen
Aantal pagina’s: 352 pagina’s
Prijs: €19,99

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu