Het zal je vast niet ontgaan zijn: sinds 12 september kunnen Nederlands twee maanden lang gratis Disney+ streamen. Deze nieuwe streamingsdienst lijkt op Netflix, maar beperkt zich alleen tot Disney, Marvel en Star Wars content. Voor de fan is dit helemaal top: we kunnen uren kijken naar onze favoriete prinsessen en slechte schurken, maar welke films moet je nou echt checken? Lees het in deze blog!

De meeste Disneyfilms zijn echt niet bedacht door Disney zelf. Disney heeft gebruik gemaakt van bestaande verhalen en deze in een Disneyjasje gegoten.Welke boekverfilmingen van Disney moet je nu echt zien?

De klokkenluider van de Notre Dame


Deze film is gebaseerd op het gelijknamige boek van Victor Hugo. Hij schreef ook Les Miserables.
De misvormde Quasimodo mag de Notre Dame zijn thuisbasis noemen, maar helaas is hij nog nooit naar buiten geweest. Daar zorgt Claude Frollo wel voor, want zijn misvormdheid zou angst aanjagen bij de stedelingen. De klokkenluider van de Notre Dame gaat over acceptatie, anders zijn en je vrij willen vechten. Een prachtig verhaal dat je gezien moet hebben!

Alice’s Adventures in Wonderland

Lewis Carroll is de auteur van het gelijknamige boek Alice’s Adventures in Wonderland. In prachtig boek dat je ooit in leven moet lezen, maar je kunt ook de film uit 1951 kijken! Ontmoet alle bijzondere karakter die voorkomen, zoals de Cheshire Cat, Mad Hatter en de Queen! Van deze film is ook een live action gemaakt met Johnny Depp als Mad Hatter.

Het jungleboek

In 1894 verscheen Het jungleboek, geschreven door Rudyard Kipling. Dit boek was een verzameling gedichten en verhalen die al reeds in tijdschriften waren verschenen. In 1967 verscheen de Disneyanimatie van dit boek en ook hierin was Mowgli van de partij. Het jungleboek is een prachtig verhaal over het menskind Mowgli dat wordt opgevoed door de dieren van de jungle. Want als je van beren leren kan…

Peter Pan

J.M. Barrie is de geestesvader van Peter Pan: de jongen die niet wenst ouder te worden. Het schijnt dat het oorspronkelijke verhaal gebaseerd is op de kinderen van een bevriend stel en dat het karakter al in 1902 voorkwam in een van de verhalen van J.M. Barrie. Disney zag wel potentie in het verhaal en in 1953 kwam Peter Pan de film uit. Sindsdien zijn er vele films bij gemaakt en in Disneyland Paris kun je zelfs een attractie bezoeken geheel in het teken van Peter Pan, Wendy & Tinkerbell.

Belle en het Beest

Voor vele boekenliefhebbers misschien wel de lievelingsfilm: Belle en het Beest. De Disneyfilm is gebaseerd op een traditioneel volksverhaal en de eerste vertolking hiervan is van Madame Gabrielle-Suzanne Barbot de Villeneuve. Het kent dus geen oorspronkelijke schrijver, zoals bovengenoemde Peter Pan of Alice in Wonderland. Toch heeft Disney dit verhaal prachtig vertolkt in de 1991 animatieversie en en de live action met Emma Watson in de hoofdrol. Ja, wij kunnen wel even wegdromen bij deze prachtige film…

Zo, nu kun je weer even vooruit met alle films. Heb jij de Disney+ app ook al en welke film wil jij het liefst zien? Laat het ons weten!

Lees hier meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu