Dance or Die is het slot van de Truth or Dance-trilogie en kwam eind september uit. Vandaag, nadat we ook Truth or Dance en Break a leg hebben gerecenseerd, staat er een gloednieuwe recensie klaar over het slot van deze reeks.

Al twee boeken lang proberen we erachter te komen wie er achter de geheime groepschat Truth or Dance zit en in dit laatste deel krijgen we daar eindelijk een antwoord op.

Het einde van India’s dansopleiding is in zicht. Nog één jaartje en dan mag ze misschien auditie doen voor Het Nationale Ballet. Maar toch is ze er niet gerust op, want via de groepschat Truth or Dance blijft een levensgevaarlijke stalker haar en haar vriendinnen lastigvallen. En iets zegt haar dat diegene dit schooljaar pas echt zal toeslaan. India is geboren om te dansen, maar is ze ook bereid ervoor te sterven?

Truth or Dance

Deze young adultthrillerserie komt uit de pen van de Nederlandse Chinouk Thijssen. De trilogie speelt zich af rondom vier vriendinnen. India, de verteller, Zoë, Nikki en Lisa dromen maar van één ding: professioneel ballerina worden. Maar daar lijkt iemand een stokje voor te steken wanneer de groepsapp Truth or Dance wordt geïntroduceerd. De meiden moeten opdrachten doen die verregaande gevolgen heeft voor vrienden en familie.

Thijssen weet hoe ze de lezer telkens op het verkeerde been moet zetten. Per hoofdstuk kun je wel een ander personage als dader aanwijzen en dat is slim gedaan. Hierdoor wil je nog liever doorlezen om tot de ontknoping te komen. Ook de komst van een angstaanjagende zwarte kat, maakt het boek nog spannender.

Psychopaat aan het werk

In de serie heeft de auteur bewezen een goed verhaal neer te kunnen zetten. Was Truth or Dance soms nog wat simpel beschreven, in Dance or Die heeft ze laten zien dat ze ook hele sterke passages kan neerpennen. Het boek is heel geloofwaardig geschreven, maar in die geloofwaardigheid passen sommige gebeurtenissen niet helemaal. Zo moeten een aantal geliefde personages het veld ruimen middels moord en dat lijkt niet te kloppen met de wereld van ballerina’s. Maar ja, misschien is er wel een psychopaat aan het werk?

Ballerina’s

Dit boek draait om vriendinnen die graag in Het Nationaal Ballet willen dansen, maar ook als je, zoals ik, helemaal niks met deze tak van sport hebt, is het toch leuke lectuur. De trilogie geeft een kijkje in de keuken en je maakt mee hoe er met jaloezie, rivaliteit en vriendschap wordt omgegaan.

Dance or Die is een goed slot op deze spannende youngadultthriller reeks en kent een zinderende ontknoping. Het kent zo’n plot dat je totaal niet zag aankomen, maar waar naderhand de puzzelstukjes op hun plek vallen. Het verhaal over de ballerina’s is hiermee tot een mooi, voldaan eind gekomen.

Dance or Die krijgt 4 sterren.

Specificaties:

Auteur: Chinouk Thijssen 
Uitgeverij: Clavis
Bindwijze: Hardcover
Aantal pagina’s: 287 pagina’s
Prijs: €17,95

Wil jij dat jouw recensies gepubliceerd worden op BOOX? Stuur dan een mailtje naar elsemarijn@theboox.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu