We lazen onlangs weer een spannende, psychologische thriller. Dit keer was het debuut van Riley Sager, De laatste meisjes, aan de beurt. Dit boek werd in 2017 goed ontvangen én getipt door Karin Slaughter. Laten we snel kijken wat we van dit boek vonden. 

Riley Sager heeft op dit moment drie thrillers geschreven, waarvan De laatste meisjes haar debuut is. Aankomend najaar staat de Nederlandse vertaling van het derde boek gepland. Deze thriller ontving veel lof, maar zijn wij net zo enthousiast als Karin Slaughter?

Final girl

Hoofdpersoon Quincy is een zogenoemde Final girl. Ze is de enige overlevende van een massamoord. Ze lijkt na de massamoord een stabiele vrouw: mooi huis, slimme man en creatief werk. Maar dat is vooral schijn. Achter die ogenschijnlijk sterke vrouw is ze gebroken, afhankelijk van Xanax en rode wijn. Ook Samantha en Lisa zijn final girls en dit maakt dat de drie een bijzondere band hebben. Maar plots overlijdt Lisa en vanaf dat moment staat het leven van Quincy op z’n kop. Helemaal als overlever Sam, die al jarenlang spoorloos verdwenen leek, opeens voor haar deur staat.

Pine Cottage

Het verhaal begint bij de gruwelijke massamoord in Pine Cottage. Het blijkt al snel dat haar vrienden vermoord zijn en dat Quincy de enige overlevende is. Ze wordt gered door een agent, met wie ze tien jaar na dato nog steeds af en toe contact heeft. Zelf weet ze helaas niks meer van deze desastreuze avond. Ze lijdt aan geheugenverlies, doordat hetgeen ze daar heeft meegemaakt zo vreselijk was, dat ze alles heeft geblokkeerd. En dat lijkt verregaande gevolgen te hebben…

Verslavend boek

De laatste meisjes in een psychologische thriller met een aantal bloederige momenten. Een verslavend boek waarin je maar blijft doorlezen, omdat je steeds gevoed wordt met kleine stukjes informatie. De stukjes informatie geven je antwoorden, maar roepen ook steeds meer vragen op.
Sager houdt de spanning en vaart er goed in door de terugblikken naar 10 jaar eerder. Zo begon het verhaal met het desastreuze moment, maar later lees je precies hoe alles verlopen is die nacht. Hierdoor wordt je constant op het verkeerde been gezet en final girl Sam gooit ook nogal eens roet in het eten.

Lekker voor tussendoor

De laatste meisjes leest enorm vlot en is zo’n lekkere thriller voor tussendoor. Het gissen is leuk, maar de ontknoping is nog leuker. Alhoewel, je kunt er zo je bedenkingen bij hebben (maar dat is iets wat je zelf moet beslissen). Wel lijkt het einde wat afgeraffeld te zijn en voelt het alsof er nog een aantal losse eindjes zijn. Helemaal bevredigend kun je dit einde niet noemen.

Desalniettemin: De laatste meisjes krijgt 3,5 sterren.

Lees ook andere berichten:

Specificaties:

Auteur: Riley Sager
Uitgeverij: Ambo Anthos
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 416 pagina’s
Prijs: €11,00

Wil jij dat jouw recensies gepubliceerd worden op BOOX? Stuur dan een mailtje naar elsemarijn@theboox.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu