The seven husbands of Evelyn Hugo, geschreven door Taylor Jenkins Reid, gaan we vandaag voor je recenseren. Dit boek heeft maar liefst drie pagina’s met quotes van de pers en werd op booktube alom besproken, ook vanwege haar nieuwste roman Daisy Jones & the Six. Ik was nieuwsgierig en toen ik op dit boek stuitte bij Waterstones, moest hij mee naar huis. Benieuwd wat ik van dit alom geprezen boek vond en of hij mijn verwachtingen waarmaakte? Lees dan gauw verder. 

Op Goodreads lees je louter positieve (lees: lyrische) recensies. We weten allemaal dat Amerikanen nogal eens kunnen hypen, maar mijn interesse werd wel gewekt. Ook in het boek staan dik drie bladzijden aan positieve quotes, dus ik hoopte niet teleurgesteld te worden.

Monique Grant is een onbekende verslaggever van het magazine Vivant. Evelyn Hugo is een iconische actrice uit de tweede helft van de vorige eeuw. Naast haar goede looks, vooral bekend omdat ze zeven mannen heeft versleten. Als de hoofdredacteur van Vivant te horen krijgt dat Evelyn Hugo wil dat hun ‘minder gekwalificeerde’ Monique haar moet interviewen, is iedereen stomverbaasd. Maar al snel leer je dat Monique onder valse voorwendselen naar het huis van Evelyn is gelokt. Eenmaal daar aangekomen krijgt Monique de kans van haar leven. Evelyn Hugo vraagt Monique haar memoires te schrijven.

Icoon Evelyn Hugo

De hoofdstukken worden bepaald door de seven husbands van Evelyn Hugo. Ze vertelt over alle echtgenoten in chronologische volgorde. Evelyn zuigt je naar het verleden en je leeft op dat moment haar leven. Zo vertelt ze hoe ze in die wereld is terechtgekomen en wat er daarna allemaal gebeurd is. Ze heeft haar carrière vooral te danken aan haar mooie gezichtje, volle boezem en haar doorzettingsvermogen, want makkelijk is het niet. Verhaaltechnisch doet het boek mij denken aan de film Titanic, waarin de oude Rose teruggaat in de tijd om de onderzoekers haar verhaal te vertellen.
Af en toe lees je stukken over het leven van Monique en haar gestrande relatie.

Prachtig geschreven

The seven husbands of Evelyn Hugo is werkelijk waar prachtig geschreven. Het is zo levendig geschreven dat je je haast niet kunt voorstellen dat Evelyn Hugo een fictioneel karakter is. Je hebt constant de neiging om eventjes haar naam te Googlen en haar films te bekijken.

Het thema van dit boek is liefde, want, zo zul je leren als je dit boek leest, Evelyn worstelt nogal. Naast dit grote thema worden er ook tal van andere onderwerpen besproken: schuld, verdriet, valsheid. Reid laat je hart meermaals breken en het kan een uitdaging zijn om het boek niet te bevlekken met je tranen.

Lees. dit. boek.

The seven husbands of Evelyn Hugo is een must read. Het is slim, tragisch en weet elke vezel in je lijf te raken. Ja, dit boek is de hype waard. Ik kan maar één ding zeggen: lees. dit. boek. Word verliefd op de personages, haat ze en houd een tissue bij de hand.

The seven husbands of Evelyn Hugo krijgt 5 verdiende sterren.

Wil je graag nog meer artikelen lezen? Check dan zeker deze links:

Recensie: De Ketting – Adrian McKinty
BOOX how to: dikke boeken aanpakken
BOOX DIY: zo kom je van je TBR af

Specificaties:

Auteur: Taylor Jenkin Reaids
Uitgeverij: Simon & Schuster
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 400 pagina’s
Prijs: €11,99
Let op: dit boek is nog niet vertaald naar het Nederlands

Wil jij dat jouw recensies gepubliceerd worden op BOOX? Stuur dan een mailtje naar elsemarijn@theboox.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu