Vorige week plaatsten we een blogpost met een DIY: hoe kom je nu van die TBR lijst af?! Elke keer een lootje trekken uit een potje en lezen welk boek op het lootje staat. Toen ik een extreem dik boek had getrokken, was ik eventjes bang: hoe gaan we dit nu aanpakken? Wel nu, daar heb ik iets op gevonden. Benieuwd? Lees dan gauw verder. 

Het lootje dat ik trok, was het boek Een klein leven van Hanya Yanagihara. Het boek (vol met ellende, dat heb ik mij laten vertellen) telt 750 pagina’s. Da’s geen kleintje. Ik was daarom ook nogal ge├»ntimideerd: hoe ga ik dit aanpakken? Vooral omdat het boek niet al te makkelijk wegleest, mijns inziens. Toch ging ik het eerste boek dat ik trok lezen, koste wat het kost. Maar hoe pak ik dat aan zonder hem pas over een jaar uit te lezen?

Eventjes rekenen

Zo ben ik aan het begin van september begonnen om deze dikke pil te verslinden, maar ik wil dit boek wel deze maand nog uit hebben en ook nog andere boeken kunnen lezen. Daarom heb ik mijn rekenmachine en de kalender erbij gepakt: eventjes uitrekenen.
Zo heb ik voor mijzelf bepaald op welke dagen het ‘t meest waarschijnlijk is dat ik dit boek ga lezen: alle doordeweekse dagen. Klein rekensommetje maakte dat ik dan 20 dagen had om dit boek te lezen. Nu gaan we deze dagen delen door 750 pagina’s. Ik kwam op zo’n 40 pagina’s per dag uit, dit leek mij behapbaar. Ik heb sticky notes gebruikt om de pagina’s bij te houden, zodat ik telkens weet hoever ik nog moet voordat ik mijn doel voor die dag bereikt heb.

Gaat dit dan werken?

Ja, dat is natuurlijk de grote vraag. Je moet wel gedisciplineerd zijn en als je tussendoor een thriller gaat lezen die heel spannend wordt… Dan schiet het er misschien wel bij in. Afijn, het punt is niet om zoveel mogelijk boeken te lezen, maar om te genieten.

Andere manieren

Naast deze, nogal strak georganiseerde manier, zijn er nog tal van andere manieren om deze dikke pillen aan te vallen. Lees ‘m bijvoorbeeld op de e-reader, als je deze hebt. Zo zie je de dikte niet en raak je ook niet ge├»ntimideerd. Je kunt daarnaast ook tijd indelen in plaats van pagina’s. Stel voor jezelf op dat je elke dag minimaal een halfuur in het boek moet lezen.

Wij zijn benieuwd: wat zijn jouw tips om dikke boeken te verslinden? Laat het ons weten in de comments en wie weet kunnen we binnenkort nog een blog vol tips schrijven! 

Meer lezen? Check deze artikelen ook:

BOOX DIY: zo kom je van je TBR af
Recensie: Twilight – Stephenie Meyer
6 tips om meer te lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu