De omslag van dit boek staarde mij aan in de boekhandel. Ik was al gauw verkocht en met deze dikke pil nestelde ik mij in de trein en las het. Alles voor jou van Liane Moriarty is een roman die ook een beetje suspense heeft. Vandaag recenseer ik ‘m voor je. 

Laat ik allereerst beginnen met een disclaimer en spoiler in een: er gebeurt niet heel veel in dit boek. De omslag beloofd vuurwerk, maar dat krijg je niet altijd. Alles voor jou is een roman waarin ook een beetje suspense schuilt, omdat je samen met de hoofdpersoon Ellen opzoek gaat en steeds een beetje het randje opzoekt.

Ellens nieuwe vriend wordt gestalkt door zijn ex. Ze is gefascineerd door de motieven van deze vrouw en zou haar eigenlijk weleens willen ontmoeten. Ellen weet dit niet, maar ze heeft haar al ontmoet.

Ellen O’Farrell werkt als hypnotherapeut in het excentrieke strandhuis dat ze van haar grootouders heeft geërfd. Op haar tumultueuze relatiegeschiedenis na, heeft ze een fijn leven. Al zou ze inmiddels weleens iemand willen tegenkomen die bij haar blijft. Wanneer ze Patrick ontmoet heeft ze goede hoop: hij is knap, vrijgezel, heeft een baan én hij vindt haar ook leuk. Maar dan komt het gevreesde moment: hij moet haar iets vertellen.

Ellen is voorbereid op het ergste, maar wordt verrast. Het blijkt dat Patricks ex-vriendin hem stalkt.
Dat vindt ze eigenlijk wel interessant. Ze heeft een relatie met iemand die het waard is om gestalkt te worden. Ook is ze gefascineerd door de motieven van deze vrouw. Ze zou haar eigenlijk weleens willen ontmoeten.

Ellen weet dit niet, maar ze heeft haar al ontmoet.

Kabbelend verhaal

Hoewel er dus niet veel gebeurt in het boek, is het wel erg prettig geschreven. Er is een constante onderhuidse spanning waardoor het boek toch een pageturner is. Hoofdpersoon Ellen lijkt na lange tijd eindelijk de liefde te hebben gevonden, maar deze liefde is niet zo zorgeloos als ze had gehoopt. Zijn ex is een stalker en stalkt niet alleen de nieuwe vriend van Patrick, maar deze stalker vindt het leven van Ellen ook erg interessant.

Perspectief

Het boek wordt verteld vanuit het perspectief van Ellen en van de stalker. Dit maakt het verhaal complex, omdat je met beide dames gaat meeleven. Zo kun je veel beweegredenen van de stalker snappen, maar weet je ook hoe Ellen zich voelt. Je wordt door Moriarty meegesleurd in een driehoeksverhouding die je niet heel lekker kunt plaatsen. Het voelt alsof je moet kiezen tussen twee kanten, zij het twee kwaden of twee goeden, die keuze is aan jou.

Bepaal het genre

Wat is het moeilijk om het genre van dit boek te bepalen. De spanning, de liefde en misschien wel het mooie eind: het is moeilijk. Het meest kun je dit een feelgoodboek noemen, maar dit boek is ook goed te doen voor mensen die niet zo van de zoetsappige verhalen zijn.

Alles voor jou is fijn geschreven en je vliegt door dit boek, dat toch dik 400 pagina’s telt.

Dit boek krijgt 3,5 sterren.

Wil je graag nog meer artikelen lezen? Check dan zeker deze links:

Recensie: Twilight – Stephenie Meyer
BOOX tipt: 5 classics
Hoe een booklover zich doorgaans voelt

Specificaties:

Auteur: Liane Moriarty
Uitgeverij: AW Bruna
Bindwijze: Paperback
Aantal pagina’s: 400 pagina’s
Prijs: €15,99

Wil jij dat jouw recensies gepubliceerd worden op BOOX? Stuur dan een mailtje naar elsemarijn@theboox.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu