You’ll love it or you’ll hate it: classics. Je weet wel, die heftige boeken van Jane Austen en de dikke pillen van Gerard Reve. Ongetwijfeld prachtige boeken, maar vandaag hebben we vijf boeken uitgekozen die iets beter te verteren zijn. Ben je benieuwd geworden welke boeken we voor je in petto hebben? Lees dan snel verder! 

#1 Alice’s Adventures in Wonderland – Lewis Carroll

I’m late, I’m late for a very important date! met Alice natuurlijk! Een kinderboek, maar wat een heerlijk boek. Je leest ‘m en snapt nog niet helemaal wat je zojuist gelezen hebt. Daarom is herlezen top! Laat je meevaren en tuimel samen met Alice de diepte in…

#2 Lolita – Vladimir Nobokov

Een nogal controversiële roman, zo mag je Lolita wel noemen. Hoofdpersoon Humbert wordt namelijk verliefd op de 12-jarige Lolita en om dichter in haar buurt te komen, trouwt hij met haar moeder. Om het boek hing altijd het schandaal heen, maar tegenwoordig wordt het beloont omdat het gewoon een goede roman is. Eentje die zeker het lezen waard is, maar waar je wel eventjes je principes moet loslaten.

#3 The cather in the rye – J.D. Salinger

Als Beatlesfan weet je misschien dat de schutter van John Lennon fan was van dit boek, en daardoor wordt het misschien wat luguber. Dat is het echter niet. The catcher in the rye is een kabbelend verhaal over een jongen die niet zo goed weet wat hij met zijn leven aan moet.

#4 The great gatsby – F. Scott Fitzgerald

Dit boek is al meermaals verfilmd (hallo Leonardo!), maar ook in boekvorm is dit boek ontzettend goed. Proef de sfeer hoe deze was in de jaren 20 van de vorige eeuw. Geniet van de rijkdom en de feestjes, maar ook van het leed wat daaronder schuilgaat.

#5 Jane Eyre – Charlotte Brontë

Jane Eyre is alom geprezen en daarom vinden we ‘m ook in dit lijstje terug. Jane Eyre gaat over Jane Eyre. Jane is wees en volg je van haar jonge jaren tot volwassen vrouw. Een prachtig stukje literatuur dat minstens in de kast moet staan met de intentie om gelezen te worden.

Lees ook de eerdere BOOX tipt artikelen:

BOOX tipt: 5 thrillers
BOOX tipt: 5 romans
BOOX tipt: 5 YA boeken

Wil jij ook schrijven voor BOOX? Stuur dan een mailtje met wat voorbeelden naar elsemarijn@theboox.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu