Lekker babbelen over boeken. Dat doen we in de rubriek Boekbabbels. Vandaag gaat het over een extreem populaire serie in De Bestseller 60.

Laatst opende ik weer eens De Bestseller 60. Dit is een lijst met de 60 best verkochte boeken van de afgelopen week. Ik neus hier weleens in, gewoon om te kijken of ik een beetje mee ga met de trends. Nu heb ik een vrij brede smaak wat boeken betreft, maar de lijst was deze keer wel erg opvallend.
Lucinda Riley
Zo liep ik eerst de top 10 langs en tot mijn verbazing werd deze gedomineerd door een auteur: Lucinda Riley. Deze Ierse schrijfster is alom bekend van De zeven zussen-reeks. Een romanserie waarin, zo heb ik mij laten vertellen, in elk boek een andere zus op zoek gaat naar haar roots. Deze zeven zussen zijn namelijk geadopteerd en kennen allemaal een andere oorsprong. Het bijzondere aan het succes is dat geen enkele krant een recensie over deze reeks heeft geschreven, maar toch was het eerste deel, De zeven zussen, in 2018 een fenomenale verkoophit.
Met een beetje pech is meteen een hele plank van je kast gevuld
Zoals ik eerder schreef, was ik verbaasd. Waarom? Dat vind ik ook moeilijk te omschrijven. Ik heb nog nooit de behoefte gevoeld om dit boek mee naar huis te nemen en ik ben best gevoelig voor bestsellers. De zeven zussen lijkt mij gewoon niet te trekken, of ik ben misschien wel gewoon bang. Bang dat ik het meesterlijk vind en alle boeken moet gaan lezen. In totaal (er zijn op dit moment vijf boeken uit) zullen er zeven boeken verschijnen, want elk boek volgt een van de zeven zussen. De serie bevat ook niet bepaald dunne boeken. Het zijn dikke pillen. Daar ben je even zoet mee en met een beetje pech is meteen een hele plank van je kast gevuld.
De nummer zes
Half lezend Nederland is verslingerd geraakt aan deze boeken. Ik volg verschillende boekgerelateerde Facebookgroepen en daar zie ik ze met enige regelmaat in verschijnen. Het komt maar een enkele keer voor dat een lezer het boek maar niks vindt. Ik laat me vaak vertellen dat deze boeken heerlijk vermaak bieden en toch beter te behappen zijn dan de nummer zes in de Bestseller 60: Grand Hotel Europa van Ilja Leonard Pfeiffer (deze dikke pil ligt overigens wel op mijn nachtkastje te wachten).
Waarom ik deze serie niet lees en de boeken van bijvoorbeeld romanschrijfster Liane Moriarty wel? Geen idee. Een ding vind ik wel onwijs fascinerend aan deze serie: dat zóveel mensen ze lezen. Af en toe moet er zo’n serie in de lijst staan, zodat lezend Nederland weer iets heeft om naar uit te kijken (deel zes, Zon, laat nog eventjes op zich wachten. Dit boek is pas in februari 2020 te koop). Oh ja, nog een dingetje: niet alleen De zeven zussen-reeks doet het enorm goed, ook haar andere romans gaan als warme broodjes over de toonbank (en haar bankrekening blijft zich maar vullen).
Welke serie heb jij eigenlijk verslonden? 
Meer lezen? Check dan eens deze artikelen:
BOOX tipt: 5 thrillers
BOOX’ how to: annotaties maken
Recensie: Break a leg – Chinouk Thijssen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu