Vorige week bespraken we 5 thrillers die je deze zomer moet lezen en vandaag tipt BOOX 5 romans. Zo kun je jouw lange TBR-lijst nog langer maken, want daar houden we van. Toch? Vandaag dus 5 romans, voor ieder wat wils. Goede literatuur wisselen we af met zoetsappige verhalen. Benieuwd? Lees dan gauw verder. 

#1 Hotel Lonely Hearts – Heather O’Neill

We schreven onlangs al een recensie over dit boek dat je kon vinden in de meiBOOX. Hotel Lonely Hearts is een prachtig verhaal dat zich in de jaren 20 in Canada afspeelt. Twee weeskinderen, Rosie en Pierrot, vinden elkaar in hun weeshuis. Beide kinderen hebben bijzondere talenten die ze later kunnen gebruiken. Verwacht geen al te zoetsappig verhaal, maar een prachtig poëtisch sprookje dat soms hartverscheurend is.

#2 Stromboli – Saskia Noort

Saskia Noort kennen we vooral van haar thrillers, maar vorig jaar bracht ze de roman Stromboli uit. Dit verhaal begint vrij heftig. Het boek leest als een trein en dat is soms heerlijk tussen al het literaire geweld door. Een fijne roman voor onderweg of op het strand. Meer lezen? Check dan deze recensie.

#3 Alles voor jou – Liane Moriarty

Liane Moriarty schrijft heerlijke romans. Er is altijd een goede mix tussen zoetsappige liefde en een vleugje spanning. Ook dit boek, Alles voor jou, is zo’n fijn boek. Een dikke pil waar je je echt een tijdje mee kunt vermaken. Misschien niet perfect om mee te nemen in het vliegtuig (hallo, extra kilo’s!), maar waar lekker voor in de tuin. Koud drankje erbij en genieten maar.

#4 Turks fruit – Jan Wolkers

Dit boek werd ooit al eens in een favoriete lijstje genoemd en dat heeft een reden. Sommige lezers zullen dit boek zeer onsmakelijk vinden, te denken aan alle seksuele scenes die in het boek voorkomen, maar als je daarvan houdt is dit toch een heel fijn boek dat je eigenlijk moet lezen. Turks fruit gaat over de liefde en de verloren liefde. Je kunt ook altijd nog de film kijken, die een enorme kaskraker was.

#5 Na Mattias – Peter Zantingh

Hemeltje, dit boek is er eentje die in een ruk is uitgelezen. Dit boek gaat over het leven van vrienden en familie na Mattias, want zo blijkt al snel: Mattias is overleden. Vanuit verschillende perspectieven wordt het leven besproken hoe dat is na zijn dood en langzamerhand kom je erachter wat er precies met hem is gebeurd. Een prachtig verhaal en een ware tranentrekker. Let wel: je moet eventjes bijkomen na dit boek.

Welke roman raad jij iedereen aan? Laat een reactie achter in de comments! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu