De zomer is bij uitstek de tijd van het jaar om lekker veel te lezen. Misschien op vakantie of misschien gewoon wel in je tuintje of op het balkon. Wij geven je de komende weken boekentips en deze week behandelen we vijf thrillers die perfect zijn om deze zomer te lezen. Benieuwd welke boeken we hebben uitgezocht? Lees dan verder. 

#1 Ik weet wie je bent – Alice Feeney

Vorige jaar schreven we al een recensie over het boek Soms lieg ik van dezelfde auteur. Dit jaar kwam het tweede boek, Ik weet wie je bent, uit. Ook dit boek zit weer vol met raadsels die je als lezer graag wilt oplossen. Feeney heeft een toegankelijke schrijfstijl, waardoor je door dit boek vliegt. Een heerlijk boek voor op het strand. Lees hier meer over dit boek.

#2 Facade – Esther Verhoef

Esther Verhoef is natuurlijk de thrillerkoningin van Nederland. Van dit boek zijn al ruim 100.000 exemplaren verkocht. Façade speelt zich voornamelijk af in het buitenland. Het hoofdpersonage reist af naar haar moeder, maar onderweg gebeuren er wel een aantal bizarre dingen die haar aan het denken zet. Bij haar eindbestemming barst de spanning pas echt los. Ook Verhoef heeft een zeer toegankelijke schrijfstijl en dit boek is prima in een middagje aan het strand te lezen.

#3 Mijn laatste leugen – Riley Sager

Vijftien jaar geleden ging Emma naar een zomerkamp waar ze in een huisje kwam met drie andere meiden. Op een avond van dat zomerkamp verdwijnen deze drie meiden. Nu gaat ze terug, om het verleden definitief te verwerken. Het zou geen thriller zijn als dit heel wat voeten in de aarde heeft. In deze thriller weet Sager de spanning goed vast te houden en zul je misschien wel eens te laat gaan slapen ‘s avonds. In oktober kunnen we ook alweer genieten van een nieuw boek van deze auteur!

#4 De ketting – Adrian McKinty

Slachtoffer
Ontvoerder
Crimineel
Je wordt het allemaal. 

Je bent nu onderdeel van De ketting. 

De ketting is een geniaal boek. Hoofdpersoon Rachel krijgt een telefoontje dat haar dochter is gekidnapt en om haar terug te krijgen moet ze losgeld betalen en een ander kind kidnappen. Zo ben je onderdeel van De ketting. Een moeilijke opgave, maar voor je kind doe je alles. Dit boek is heerlijk geschreven en je blijft maar doorlezen. Een geniaal concept en ook nog eens goed uitgevoerd.

#5 De dood van mevrouw Westaway – Ruth Ware

Onlangs is dit boek ook op BOOX besproken. Deze thriller kent veel familiedrama en geheimen. Het is geen dunnertje, dus je kunt je best even vermaken met dit boek. De spanning is soms even weg, maar als je ook van romans en wat drama houdt, is dit een goede match voor jou.

Heb jij nog thrillertips voor ons? Laat ze dan achter in de reacties! Happy reading! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu