In de MeiBOOX zat dit prachtige boek van Heather O’Neill. Wij lazen dit boek met prachtige omslag ook en vandaag laten we je weten wat we er van vonden! 

Hotel Lonely Hearts is een stevige roman van ruim 400 pagina’s. Het blauwe omslag met gouden sterren is een pareltje in je boekenkast, maar het gaat natuurlijk om de inhoud. Het boek wordt aangeprezen met de tekst: Een modern, origineel sprookje.

Een prachtige, poëtische roman – een modern, origineel sprookje

Montreal, 1914. Twee baby’s worden midden in de winter achtergelaten in een weeshuis. Allebei blijken ze uitzonderlijke talenten te bezitten: Pierrot is een wonderkind op de piano, Rose brengt met haar dans en gevoel voor komedie overal waar ze komt vreugde. De kinderen worden verliefd op elkaar en dromen van een toekomst waarin ze de meest extravagante en verleidelijke circusshow ter wereld zullen opzetten.

Als tiener worden de twee gescheiden. Beiden aan het werk gezet als hulp tijdens de Grote Depressie, zakken ze langzaam weg in de onderwereld van Montreal, overlevend door sekswerk, drugs en diefstal. Maar als Rose en Pierrot elkaar terugvinden – na jarenlang zoeken en wanhopige armoede – wordt de mogelijkheid van hun jeugddroom nieuw leven ingeblazen en doen ze alles om deze waar te maken. Al snel hebben Rose, Pierrot en hun troep van clowns en showgirls het gemaakt in New York, zowel op het podium als op straat. Noch het theater noch de onderwereld zal ooit hetzelfde zijn.

Heftig begin

Tijd om in deze roman te duiken. Deze recensie zullen we spoilervrij houden, maar de eerste pagina begint al vrij heftig met een verkrachting. Deze passage zet meteen de toon voor de rest van het boek, want een luchtig romannetje gaat dit zeker niet zijn.

Het is een heftig, zwaar verhaal, maar op een luchtige manier verteld. Hierdoor ga je redelijk mee met de heftige gebeurtenissen die Rose en Pierrot doormaken tijdens hun tijd in het weeshuis en de tijd dat zij opgroeien in tijde van de Grote Depressie.

Poetisch sprookje

Wat het boek zo’n poëtisch sprookje maakte, waren voornamelijk alle metaforen waar dit boek bol van staat. Het potlood in de hand en onderstrepen maar!
Rose en Pierrot lenen zich dan ook goed voor de mooiste zinnen en metaforen. Rose laat zich vaak meeslepen door het pianospel van Pierrot en het bijzondere duo heeft een hechte band doordat ze zo op elkaar ingespeeld zijn.

Hotel Lonely Hearts is zoveel. Het is prachtig, ontroerend, hartverscheurend en virtuoos geschreven. Ja, dit boek moet je lezen als je van de meeslepende, maar niet zoetsappige, romans houdt.

Dit boek krijgt een welverdiende 5 sterren. En nu jij: ben jij van plan dit mooie boek te lezen? 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu