Eindelijk! Legendary van Stephanie Garber staat weer uitgelezen in de boekenkast. Ik heb er toch een dikke maand over gedaan om dat boek uit te lezen. Wat ik van dit tweede deel uit de Caraval-trilogie vond? Dat ga ik je vandaag allemaal vertellen in deze nieuwe recensie. 

In 2017 heb ik Caraval gelezen en veel was al weggezakt voordat ik aan Legendary begon. De recensie over Caraval lees je hier.
Omdat zoveel al was weggezakt van Caraval, was het soms best even pittig om te begrijpen waar de personages zich bevonden in het verhaal. Het is echt wel aan te raden om de boeken in volgorde te lezen.
In dit tweede deel volg je Tella in haar jacht op de winst van Caraval, maar dat is niet het enige waar Tella naar op zoek is…

Vol overgave stort Donatella zich in een nieuwe voorstelling van meester Legende, dit keer ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de keizerin van het Meridiaanse Keizerrijk. Maar Tella speelt nog een ander dodelijk spel. In ruil voor informatie over haar verdwenen moeder, moet ze meester Legendes ware identiteit achterhalen. Terwijl ze zijn grootste geheim probeert te ontrafelen, groeit haar fascinatie voor hem. Tella heeft altijd gezworen nooit verliefd te worden, maar algauw bevindt haar hart – én daarmee haar leven – zich in groot gevaar…

Door deze verschillende facetten en haar zoektochten blijf je wel steeds geboeid. Dat ik lang over het boek heb gedaan, is niet omdat het verhaal mij niet kon boeien, maar ik werd niet meegezogen in de wereld van Caraval. Op sommige vlakken raakte het verhaal mij totaal niet, maar er is een scene aan het eind van het boek dat mij dan wel weer raakte (nee, ik ga niks spoilen!). Na deze scene ben ik ook veel meer van het boek gaan genieten, het was dan ook teleurstellend dat het boek bijna uit was.
In de recensie van Caraval gaf ik al aan dat de karakters niet heel erg uitgediept waren en dat was voor mij ook in dit boek het geval. Tella bleef voor mij wat oppervlakkig en maakte in mijn ogen nogal domme keuzes die niet werden toegelicht.
De ambiance van Caraval zou fantastisch moeten zijn, maar mij een voorstelling maken van deze magische wereld bleef nog het moeilijkst. Wat Garber in mijn ogen wel goed heeft gedaan is het overbrengen van gevoelens op papier. Soms was ik echt geraakt door de woorden.

Het lijkt alsof bijna niks goed is aan dit boek, maar dat is niet zo. Legendary is zeker een goed vervolg op Caraval en ik ben ook echt benieuwd naar het laatste deel, Finale. Als je van fantasy en onmogelijke liefdes houdt, is dit boek zeker een aanrader. Het leukste aspect van dit boek vond ik wel het raden en gissen naar mogelijkheden en dat is wat voor mij het boek sterk maakt.

Ik ga binnenkort zeker het afsluitende deel van deze trilogie aanschaffen, zodat ik het verhaal van Caraval helemaal rond heb. Dit boek is echt niet het beste fantasyboek dat ik onlangs heb gelezen, maar smaken verschillen. Heel veel mensen zijn lyrisch over deze prachtig vormgegeven boeken, want toegeven: die covers zijn pure #bookporn.

Van mij krijgt dit boek 3,5 sterren. 

Heb jij dit boek gelezen? Wat vond je ervan? 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu