Per toeval stuitte ik vorige week op het fenomeen: De week van het luisterboek. Een week georganiseerd door Hebban en partners. Ik stuitte op deze week, omdat ik zelf op zoek was naar luisterboeken. En die heb ik gevonden in de vorm van, jawel: Storytel. Vandaag laat ik je weten wat ik van deze dienst vind, maar heb ik ook nog andere tips voor je. 

Storytel is een van origine Scandinavische dienst die luisterboeken aanbiedt. Vanaf €9,99 per maand kun je onbeperkt boeken beluisteren. Ze hebben echt een enorm aanbod, maar het kan natuurlijk altijd zo zijn dat ze het boek dat jij wilde luisteren niet hebben. Je kunt dit makkelijk vooraf checken op hun website, zodat je niet eerst een abonnement af hoeft te sluiten en later teleurgesteld wordt door hun aanbod.

Plus- en minpunten
Het leek mij leuk om De derde stem, het tweede boek uit de Rönning & Stilton-serie van Börjlind te luisteren. Het eerste boek had ik al fysiek, maar het tweede boek nog niet. Een gelukje voor mij: de hele serie staat op de app. Nu ik minimaal één boek heb gelezen, kan ik alvast wat plus- en minpunten noemen.
– Je kunt de snelheid aanpassen en daar maakte ik ook dankbaar gebruik van. Er zijn momenten geweest dat ik de snelheid op 1.75 zette of ik zette hem terug,
– Er zit een timer op. Wil je gaan slapen, dan zet je de timer bijvoorbeeld op 15 of 30 minuten. Hierna stopt de app automatisch, zodat je de volgende dag een beter beeld hebt waar je bent gebleven.
– Nieuwe titels staan er erg rap op.
– Je moet er wel €9,99 voor over hebben. Het is vrij duur, zeker als je de rest van de maand ook nog papieren boeken koopt. De eerste 14 dagen zijn gratis, dus je kunt het altijd uitproberen.

Andere mogelijkheden
Genoeg pluspunten, lijkt mij zo. Ben je toch een beetje huiverig voor Storytel? Er zijn zat opties om te kijken of luisterboeken überhaupt voor jou geschikt zijn. Op YouTube vind je tal van luisterboeken, soms alleen voor kinderen (denk aan Harry Potter en de boeken van Roald Dahl), maar met een beetje zoeken vind je vast iets wat jij leuk vind.
Ben jij lid van de bibliotheek? Ook daar kun je luisterboeken  vinden. Misschien zit het tweede deel van een serie die je zo leuk vind ertussen?
Daarnaast heb je ook nog Spotify. Boeken van Pepijn Lanen, Kim van Kooten en Alice in Wonderland kun je hier allemaal beluisteren.

Wat vind ik van luisterboeken?
Ik ben om. Ik houd nog wel altijd een stuk meer van een fijn fysiek exemplaar, maar een luisterboek kan zoveel toevoegen. Zo was ik deze week de boxen voor mei (gemist? Check dan de boxen voor juni!) aan het inpakken en in deze tijd las ik… luisterde ik een boek! Zo kun je de tijd optimaal benutten.

Ja, luisterboeken zijn ideaal als je geen fysiek exemplaar kunt lezen en soms, heel soms worden luisterboeken zelfs beter beoordeeld dan het fysieke exemplaar.
Laat ons weten wat jij van luisterboeken vindt en of je ook een abonnement op een dienst als Storytel of Kobo hebt. Wij zijn benieuwd! En dan duiken wij nu weer in een gloednieuw ingesproken verhaal…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu