Zaterdag 23 maart start de 84e boekenweek met het thema De moeder de vrouw. Boeken over het moederschap in het bijzonder worden van 23 t/m 31 maart gevierd. Jan Siebelink, bekend van onder andere Knielen op een bed violen, schrijft dit jaar het boekenweekgeschenk Jas van belofte dat je bij €12,50 aan Nederlandse boeken krijgt. 
Vandaag geven we jullie een aantal tips om te kopen tijdens deze week vol literaire vreugde. 

Jan Siebelink 
Middels een boekenweekgeschenk kun je geïntroduceerd worden met een auteur, zoals Jan Siebelink. Deze auteur heeft dan al wat bekende boeken op zijn naam staan, maar mocht je nog nooit van hem hebben gehoord of gelezen, dan kunnen we je zijn bekendste werk Knielen op een bed violen zeker een aanraden. Het boek is zeker niet voor iedereen weggelegd, maar als je er van houdt, ga je hier zeker van genieten.

Nicolien Mizee 
Onlangs schreef Nicolien Mizee Moord op de moestuin. Een intrigerend boek dat niet onder een genre te vatten is, want is het een thriller, een literair stuk of hele fijne lectuur? Van alles had het een beetje en daardoor was het een heerlijk verteerbaar boek.

Heleen van der Kemp
Deze maand zat in de mysteryBOOX de thriller van Heleen van der Kemp, Voor de meisjes, in de BOOX. Een spannende thriller van Nederlandse bodem die bloedstollend spannend is. Heb je dit boek niet de in BOOX kunnen bemachtigen? Voor de maand april hebben we ook weer hele spannende boeken uitgekozen, dus wacht niet langer en bestel snel jouw BOOX!

Esther Verhoef
Net verschenen, het nieuwe boek van Esther Verhoef Façade. Dit boek staat zeker op mijn lijstje en gaat mee tijdens de Boekenweek. Haar thrillers zijn genieten en ook dit verhaal spreekt mij heel erg aan. Laten we hopen dat het niet teleur gaat stellen!

Mirjam Mous
Een tijdje terug verscheen H@ck, een futuristische YA thriller van Mirjam Mous. Ook dit boek vonden we goed genoeg om in een van onze BOOXen te stoppen. Wat wij zo leuk vinden aan dit boek? De toffe hardcover! Zo blijft je boek veel langer mooi.

Angie Thomas
Met The Hate U Give schreef Angie Thomas een enorm verhaal. Dit boek mag zeker niet ontbreken in dit lijstje, ondanks het feit dat hier allemaal boeken zijn benoemd van Nederlandse auteurs. Dit boek is zo relevant en mag niet vergeten worden. De boeken in onze april YA NL en MysteryBOOX lijken op dit prachtige, ontroerende boek. Elke YA-lezer moet dit boek minstens in de kast hebben staan (en het liefst moet het ook gelezen worden!).

 

Welk boek uit dit rijtje zou jij wel willen scoren tijdens de Boekenweek? Vergeet niet dat je op zondag 31 maart gratis met de NS kunt reizen als je een boekenweekgeschenk hebt bemachtigd. 
Wij wensen je een hele fijne boekenweek toe! 

 

Menu