A room without books is like a body without a soul.

Een quote die voor menig boekenliefhebber toepasselijk is. Op Instagram zie je de mooiste kamers vol boeken voorbij komen, maar die boeken zijn niet goedkoop. Ik geef je tips om je boeken zo goedkoop mogelijk te scoren, zodat die mooie wand vol met prachtige boeken er zeker gaat komen.

Boekenkraam
Je kunt online én offline boeken vinden voor een lekker prijsje. Ga je surfen, dan kun je op de website van Boekenkraam terecht komen. Zij kopen “beschadigde” boeken op en verkopen die voor een fijn prijsje via hun website. Beschadigd met aanhalingstekens, want je hebt een vergrootglas nodig om de beschadigingen te ontdekken. Je moet niet met bepaalde verwachtingen gaan shoppen bij de Boekenkraam, maar als je af en toe wat rond snuffelt op de website kun je zeker leuke boeken vinden.

Social media
We blijven even online shoppen, want wat is er nou makkelijker om vanuit je luie stoel een stapel leesvoer te kopen? Deze tip is misschien een beetje overduidelijk, maar wordt denk ik nog vaak vergeten: Facebook’s Market Place en Marktplaats. Enorm veel mensen ruimen regelmatig hun boekenkast op en dat kan een leuke toevoeging zijn voor jouw kast. Je hebt alleen wel een beetje vertrouwen nodig. Wil je van je boeken af? Dat kun je ook via deze platforms doen (heb je meteen een extra zakcentje om nieuwe boeken aan te schaffen).

Bookdepository
Ben je opzoek naar Engelstalige boeken? Bookdepository biedt een uitkomst. Deze Amerikaanse webshop verzendt gratis over de hele wereld en hun assortiment is groot! Alle boeken zijn tegen een goede prijs te koop. Er kleeft wel één nadeel aan: het kan zo drie weken duren voordat je de boeken in huis hebt. Let op: je hebt wel een PayPal account nodig voor de betaling.

Kringloop
De good old kringloop. In elk dorp kun je wel een kringloop vinden en veel mensen staan hun afgedankte boeken af aan de kringloop. Loop eens binnen en misschien kom je wel met een prachtige buit -voor een klein bedrag- naar buiten.

De rommelmarkt
De tijd vliegt en dat betekent dat Koningsdag er ook alweer aankomt. De dag die bij uitstek gepaard gaat met de rommelmarkt. Zoek een leuke op bij jou in de buurt en neem een stevige tas mee. Boeken ga je er zeker vinden.

De boekenmarkt 
Van de rommelmarkt gaan we rechtstreeks door naar de boekenmarkt. Iedereen kent de Deventer boekenmarkt wel – de grootste van Nederland, maar bij jou in de buurt zal er vast ook wel een boekenmarkt zijn. Zo mocht ik vorig jaar van mezelf 100 piek uitgeven aan boeken, maar dat kon mijn rug niet aan.

Dat waren de tips voor het scoren van goedkope boeken. Waar koop jij het liefst jouw boeken? 

 

Menu