Tags zijn ongeveer zo oud als blogs en vandaag is het tijd voor een echte book TAG, namelijk de Do you have that book? TAG. Ik heb deze gezien op het Youtube kanaal van Keeping Tabs.
Laten we snel beginnen, want het zijn maar liefst 20 vragen! We wensen je veel leesplezier. 

Heb je een boek met gesneden randen?
Ja, er staan zelfs meerdere in de kast! Deze boeken hebben allemaal gesneden randen, of zoals ze het in het engels noemen: deckled edges. In deze stapel zie je Pippi Longstocking, Alice in Wonderland en The wizard of Oz.

Heb je een boek met 3 of meer mensen op het omslag?
Ook daar staat er eentje van in de kast! Ik koos De man van je leven van Arthur Japin. Ik heb toentertijd genoten van dit prachtige verhaal.

 

 

 

Heb je een boek gebaseerd op een fictief verhaal? 
Elke retelling van een sprookje of iets dergelijks kun je gebruiken, daarom koos ik voor Lost in a book, gebaseerd op Beauty and the Beast.
Er staan weinig retellings in mijn kast, maar dit boek was wel echt heel leuk.

 

 

Heb je een boek met een titel van 10 letters? 
Ha, heerlijk! Alle ruggen lezen en de letters van de titel tellen. Best lastig, maar in mijn mini bibliotheek moest er toch een tussen staan, en jawel!
Jij Ik Alles van Catherine Isaac telt toch echt 10 letters. Hooray!

 

 

Heb je een boek met een titel dat begint en eindigt met dezelfde letter? 
Donker Woud van Nicole Krauss begint en eindigt met een D. Wat een prachtige omslag, toch? Dit is zo’n boek waar ik maar niet aan toe kom, maar misschien komt daar dit jaar verandering in.

 

 

 

Heb je een pocket paperback boek? 
Bij deze vraag wist ik meteen welk boek ik wilde laten zien. Deze pocketversie van New Moon. Zoals je kunt zien is dit boek erg mishandeld, maar met zoveel liefde gelezen.
New moon heb ik ook nog in het Nederlands. Als 14 jarige is ook dat boek redelijk mishandeld, maar er is enorm veel plezier uit gehaald. Binnenkort maar eens herlezen?

 

Heb je een boek van een auteur die schrijft onder een pseudoniem?
Meerdere boeken zelfs, maar vandaag geef ik een beetje aandacht aan een wat oudere serie: Muren van glas geschreven door Esther Verhoef onder het pseudoniem Marique Maas. Deze serie is de Nederlandse tegenhanger van Fifty Shades en ik vond beide series even leuk. Geen hoogstaande literatuur, maar toch genieten.

 

Heb je een boek met een karakter uit het boek in de titel?
Tuurlijk! De hele Harry Potter-serie natuurlijk, maar dat vond ik te makkelijk. Dus gaan we voor twee andere boeken uit twee verschillende genres. Eliza and her monsters is een fijn young adult verhaal en gaat over … Eliza! Ik ben Eleanor Oliphant gaat natuurlijk over Eleanor. Dit laatste boek moet trouwens nog gelezen worden.

 

Heb je een boek met twee plattegronden?
Nope, de eerste vraag die niet met een boek uit mijn kasten is te beantwoorden. Veel YA-boeken hebben plattegronden, maar daar heb ik er niet zoveel van en die ik wel heb, hebben maar 1 plattegrond. Toch wilde ik jullie deze mooie plattegrond uit Legend van Stephanie Garber niet onthouden.

 

Heb je een boek waar een serie over is gemaakt? 
Op Netflix staat de serie #GIRLBOSS. Ik heb hier echt van genoten en zoals je kunt zien, heb ik ook van het boek geleerd en genoten. Er is rijk in dit boek gemarkeerd. Wel heb ik moeite met de term #GIRLBOSS, maar dat is misschien voor een later moment om toe te lichten. Het boek en de serie waren wel heel tof, ook als je niks met mode hebt.

 

Heb je een boek dat door iemand geschreven is die ergens anders van bekend is?
Daar heb ik er meerdere van, neem een Herman Koch (bekend van Jiskefet), Arjen Lubach (hij schreef eerder dan dat hij op tv kwam, maar toch) en alle zelfhulpboeken. Maar voor deze vraag koos ik voor Mirror Mirror van Cara Delevigne. Het model en de actrice in de verfilming van Paper Towns. Ze schreef dit boek trouwens met nog een auteur, maar haar naam verkoopt natuurlijk beter.

 

Heb je een boek met een klok op het omslag?
Ja! Ik koos voor The watchmaker of Filigree street van Natasha Pulley. Het mooie aan dit omslag is dat er een uitsnede is rond de klok en de klok op de volgende pagina staat. Heel tof gedaan en het geef meteen een extra dimensie.

 

 

Heb je een poëziebundel? 
Ik lees steeds vaker poëzie en ik probeer ook steeds meer te verzamelen. Tot nu toe heb ik nog vrij toegankelijke poëzie, zoals deze twee bundels van Tim Hofman en Levi Weemoedt. Perfect voor als je niet weet waar je moet beginnen.

 

 

Heb je een boek met een awardstempel? 
Deze was makkelijk, want dit boek heb ik vaker voorbij zien komen in de tags die ik op YouTube heb gezien. Aristotle and Dante discover the secrets of the universe heeft meerdere awards gekregen. Wist je dat de auteur, Benjamin Alire Saenz, dit jaar naar Yalfest komt? Wij zijn daar dit jaar ook te vinden. Je kunt hier kaartjes bemachtigen.

 

Heb je een boek geschreven door een auteur met dezelfde initialen als jij?
Helaas, maar wel de initialen van Surprise BOOX! Wij rekenen hem goed, jij ook? Deze spannende thriller van Samuel Bjørk is het begin van een serie. Sinds een tijdje staat het vervolg ook in de kast, dus dat wordt binnenkort weer lekker huiveren.

 

 

Heb je een boek met korte verhalen? 
Weinig, het enige boek dat ik kon bedenken was deze koude bundel van onder andere John Green. Een goed boek voor de koude dagen, maar het is nog maar halverwege februari en de winter lijkt al lang weg te zijn. Ik berg ‘m op tot winter 2019/2020.

 

 

Heb je een boek met pagina’s tussen de 500 en 510?
Dit was makkelijker dan gedacht, gelukkig. Ik tel het dankwoord niet mee, want dat vind ik niet echt bij het verhaal horen. Pachinko heeft precies 510 pagina’s! Hooray, nu nog een keer lezen. Ik kijk persoonlijk wel uit naar dit boek, aangezien ik echt houd van de Oosterse cultuur.

 

 

Heb je een boek dat verfilmd is? 
Er zijn zoooooooo veel boeken verfilmd, maar ik kies voor dit Vlaamse boek van Griet op de Beeck. Laatst zag ik ook voor het eerst de verfilming van Gone Girl en Het meisje in de trein. Twilight heb ik ook uitentreuren gezien.
Wat is jouw favoriete verfilming?

 

 

Heb je een graphic novel?
De tweede vraag waarbij ik verzaak: nee! Ik heb geen graphic novel. Toch wilde ik een mooi boek laten zien, dus koos ik voor de geillustreerde versie van Harry Potter: ze zijn zo mooi!

 

 

 

Heb je een boek geschreven door 2 of meer auteurs? 
De laatste vraag wordt afgesloten met auteursechtpaar Nicci Gerrard en haar man Sean French en zij schrijven natuurlijk onder Nicci French.

 

 

 

Dat waren dan alle vragen van deze TAG. Voor iedereen die wil: neem hem gerust over! We vinden het leuk als je laat weten dat jij hem ook hebt gedaan.

Zijn er boeken waar jij aan meteen aan dacht toen je de vraag las?  

 

 

 

Menu