Na het literaire geweld van de afgelopen weken, was het weer tijd voor een spannende thriller. Ik houd van thrillers: ze zijn spannend, lezen over het algemeen makkelijk weg en wij Westerse mensen vinden moord, bedrog en spanning toch een goede mix voor een boek. Ik koos voor Horen zien zwijgen van J.D. Barker. Dit boek zat ook in de thrillerBOOX van januari.

Al ruim vijf jaar terroriseert een moordenaar de inwoners van Chicago. Zijn modus operandi is altijd dezelfde: hij straft zondaars door hun kinderen te ontvoeren. De volgende dag ontvangen de ouders een pakketje met daarin een oor. De dag daarna volgen de ogen. Ten slotte de tong.

Wanneer op het lichaam van een verkeersslachtoffer een -pakketje met een afgesneden oor wordt gevonden, weet detective Sam Porter twee dingen: 1) Dit is de moordenaar dieĀ hij zoekt, 2) hij heeft 72 uur om het laatste slachtoffer teĀ vinden, de vijftienjarige Emory, voor zij aan uitdroging overlijdt. Op het lichaam van de moordenaar wordt ook een dagboek aangetroffen dat Emorys locatie prijsgeeft. Maar iets blijft aan Porter knagen. Was de aanrijding wel een ongeluk? En is de overleden man inderdaad de seriemoordenaar, of loopt de echte killer nog vrij rond?

Horen zien zwijgen is een vrij dikke pil van ruim 400 pagina’s. De korte hoofdstukken wisselen af tussen detective Sam Porter, de dagboek fragmenten uit de jeugd van de moordenaar en de vijftienjarige Emory. Wie deze verknipte martelaar is, is natuurlijk nog een goede vraag.
Doordat Barker de hoofdstukken afwisselt en tijdframes aangeeft, voel je dat de tijd voor Emory begint te dringen. Porter moet de druk opvoeren en door de zieke dagboekfragmenten krijg je een steeds beter beeld van de man die vrouwen langzaamaan martelt. Langzaamaan sijpelen de beweegredenen door en weet je wat de sadist wil bereiken.

Horen zien zwijgen is een heerlijke thriller waar je je perfect mee kunt vermaken. Je moet een redelijk sterke maag hebben, want dit boek is gruwelijk. Bedenk vooral niet tijdens het lezen hoe het slachtoffer zich moet voelen, maar speur samen met Porter mee naar deze sadistische moordenaar. En geloof me: je zult me dankbaar zijn.

Zoek je nog een goed boek om de koude winterdagen mee door te komen? Ren dan snel naar de boekhandel en haal dit!

Lees jij graag thrillers?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu