2019 staat voor de deur en dat betekent dat we weer een gloednieuwe reading challenge aangaan. Dit keer alleen niet met onszelf, maar met elkaar. Wij, Jurian en Elsemarijn, lezen totaal verschillende boeken. Zo leest Elsemarijn het meest fictie, terwijl Jurian naar de non-fictie grijpt. En je begrijpt wel: daar moet verandering in komen en dus dagen we elkaar uit.

Elke maand lezen we een aanrader van elkaar en dit boek bespreken we aan het eind van de maand met elkaar. Dan zorgen we er ook voor dat we een nieuw boek hebben uitgezocht voor de volgende maand. Zo gaan wij twaalf maanden lang een boek buiten onze comfortzone lezen.

Think and Grow Rich – Napoleon Hill

Jurian: “Ik heb een periode gehad waarin ik intensief non-fictie en personal development boeken heb gelezen. Het boek Think And Grow Rich van Napoleon Hill is een boek dat me altijd zal bijblijven. Het boek is nog steeds relevant deze dagen. Ik hoop dat Elsemarijn de verborgen boodschappen kan vinden die in het boek te vinden zijn. Voor iemand die van dit soort boeken houdt, vind ik dat dit een must read is voordat je met andere boeken aan de gang gaat.”

Jurian leest de ThemaBOOX

Elsemarijn: “We gaan nog niet verklappen welk boek ik voor Jurian heb uitgekozen, omdat dit hetzelfde boek is uit de themaBOOX! Een fantasyboek dus, omdat hij aangaf dat dit hem waarschijnlijk het meest zal liggen. Jullie hebben deze eerste keer dubbel geluk, want je kunt aan het eind van deze maand de allereerste review van Jurian lezen. In het vervolg zal ik boeken kiezen die ik ook heb gelezen, maar tijdens het bedenken van deze nieuwe challenge kwamen we al snel uit op dit boek. Bij deze beloof ik dan ook dat ik hem ook ga lezen!”

Jurian: “Ik weet absoluut niet wat ik kan verwachten. Dat maakt het ook wel erg leuk. Ik kan niet teveel over mijn verwachtingen vertellen, omdat de ThemaBOOX nog verstuurd moet worden. Maar gezien de hype die er is om deze serie denk ik dat ik een zeer vermakelijk boek ga lezen. Ik heb er in ieder geval zin in. De review en mijn mening volgen natuurlijk nog.

Elsemarijn: “Think and grow rich heb ik al ruim een jaar in mijn kast staan, op aanraden van – jawel – Jurian, maar ik ben er nog steeds niet aan toegekomen. Dit is dus hét moment om hem echt te gaan oppakken, want over een maand moet ik een mening hebben over dit boek. Gelukkig heb ik al veel goede dingen gehoord en kan het vast niet slecht zijn om dit boek te gaan lezen, want zeg nou zelf: iedereen wil toch enige rijkdom bemachtigen?”

Over een maand zijn we bij jullie terug met onze bevindingen van de boeken en laten we jullie weten welke pareltjes we in februari van elkaar moeten lezen! Stay tuned en misschien laten we op social media al wat los, dus vergeet ons zeker niet te volgen op Instagram en Facebook.

Tot februari,

Jurian en Elsemarijn

Menu