Een tijdje terug zochten we op Facebook bookish content creatoren daar werd massaal op gereageerd! In deze gloednieuwe rubriek willen we jullie dan ook kennis laten maken met een aantal van deze toffe bloggers/youtubers en bookstagrammers. We vragen ze het hemd van ‘t lijf en we delen een leuke post of andere content. Al deze content creators zorgen voor een gezellig en leuk online boekenwereldje en dit willen we jullie niet onthouden. Vandaag is het de beurt aan: Minca. Zij heeft de blog My Winged Books

Wie is Minca?
Mijn naam is Minca, ik ben 24 jaar en woon in Weert. Vanaf de zomer in 2011 werk in bij de Bruna in Weert en daar startte mijn échte boekverslaving pas echt. Daarvoor las ik redelijk veel, maar daarna ben ik pas in contact gekomen met Young Adult boeken. Na Twilight en The Hunger Games was ik niet meer weg te slaan uit dit genre. Ik lees nu nog steeds het liefst YA met dystopische of bovennatuurlijke elementen. Sinds november 2017 ben ik ook werkzaam als pedagogisch medewerkster binnen een kinderdagverblijf, maar in het weekend houd ik de Bruna nog even als bijbaantje. Verder ben ik al 10 jaar lang oppas, nog een extra bijbaantje elke zaterdagavond.
Wat vind jij zo leuk aan boeken lezen?
Ik houd ervan om te verdrinken in een verhaal. Ik vergeet alles om me heen en het net alsof ik een ander leven leid. De uitspraak van George R.R. Martin ‘I’ve lived a thousand lives’ is wel een beetje van toepassing op mij. Ik heb het gevoel dat ik na elk boek weer een stukje wijzer, ouder en veranderd ben. Daarnaast ben ik ook altijd benieuwd naar de personages of ik met ze kan identificeren, waarom wel of waarom niet.
Welk genre lees jij het liefst?
Nou, zoals ik hierboven al noemde lees ik voornamelijk YA met dystopische of bovennatuurlijke elementen. Maar ik lees ook regelmatig een spannende YA, een waargebeurd verhaal, een thriller en nog iets vaker NA. New Adult ben ik in 2014 mee in aanraking gekomen toen Zomer & Keunig (uitgeverij) ‘Wacht op mij’ van Jennifer L. Armentrout publiceerden. Daarna raakte ik verslingerd aan dit genre waarin realistische en aangrijpende gebeurtenissen centraal staan, vermengd met spanning, sensatie en liefde.
Heb jij een favoriet boek aller tijden?
Waarom moet ik toch steeds deze vraag beantwoorden? Met meer dan 500 boeken in mijn boekenkast en nog veel meer gelezen boeken, kan ik daar niet echt een keuze in maken. Ik vond Vrees Me van Tahereh Mafi erg goed. De schrijfstijl moet je liggen, maar mij lag die in elk geval perfect. Hof van Doorns en Rozen de hele serie vond ik geweldig door de bijzondere fantasy elementen. De Hemel in het IJs is een boek die ik in een dag uit heb gelezen. Heerlijke schrijfstijl, veel spanning en een goede nieuwe, maar niet helemaal onbekende wereld. En Marissa Meyer’s boeken vind ik ook erg goed. Eerst de Lunar Chronicles en daarna Alter Ego. Ik ben heel benieuwd naar meer van haar.
 
Wat vind jij zo leuk aan boekstagram?
Tja, ik las al jaren boeken, schreef recensies voor Hebban, Bol, Bruna, etc. Maar eind 2017 bedacht ik me pas dat ik met nóg meer mensen mijn mening over boeken wilde delen. Ik las voor die tijd al blogs van andere lezers en vond het tijd om ook mijn mening met de wereld te delen. Ik hou ervan om te vertellen waarom een boek mij wel of niet aanspreekt en om lezers daarbij te betrekken, hun mening te lezen of aan het lezen te krijgen, is voor mij al fantastisch. Ik deel graag mijn mening en promoot graag de boeken die door Nederlandse YA uitgeverijen op de markt worden gebracht. Er zijn namelijk ook steeds meer lezers die overgaan op het Engels. Maar ik wil niet dat er straks van deze geweldige Nederlandse YA uitgeverijen gaan verdwijnen.
Wij hebben genoten van haar antwoorden, wat werkt ze veel, maar met zoveel boeken in de kast… Wij zijn benieuwd naar haar blog, kijk jij ook mee? 
Lees hier het eerste deel van haar recensie van IKO: Opstand: 

Hee lezers!

Nadat ik een heftig boek van 672 pagina’s had gelezen, vond ik het weer even tijd voor een iets luchtiger en simpelerboek. Maar zeker niet minder leuk. Dit verhaal borduurt namelijk verder op TheLunar Chronicles en Iko heeft in dit verhaal een grotere rol. Deel 1 had ik al gelezen en die eindigde op zo een spannend moment dat ik deel twee ook gewoon wilde lezen. En sowieso, een boek geschreven door Marissa Meyer wil, nee MOET ik gewoon hebben!

  • Titel: IKO: OpstandIKO Opstand
  • Auteur: Marissa Meyer
  • Uitgeverij: Blossom Books
  • Gelezen van 17 augustus tot en met 19 augustus
  • Soundtrack: Stingray Chill Lounge

Iko nam het in het vorige deel op tegen wolfsoldaat Steele. Maar het gevecht is nog niet voorbij. Steele wilt wraak nemen op Cinder, zij is namelijk de nakomeling van de koningin die hem in een beest heeft veranderd. Hij wilt dat de genetishe manipulatie, die op hem en vele andere soldaten is uitgevoerd, terugdraaien en hij beweert dat Cinder dat kan maar weigert te doen.
Er raken steeds meer mensen bij betrokken en als hij ook onschuldige aardbewoners dreigt te gijzelen en zelf vermoorden moet het team van Cinder met een oplossing komen. Iko probeert iedereen te beschermen, zelfs haar irritante assistent die haar er op elk moment van de dag aan herinnert dat ze een androïde is. Zij wilt hem er van overtuigen dat ze meer is dan dat, maar krijgt ze daar de kans wel voor?

Deze recensie verder lezen? Check dan deze link!
Menu