Een tijdje terug zochten we op Facebook bookish content creatoren daar werd massaal op gereageerd! In deze gloednieuwe rubriek willen we jullie dan ook kennis laten maken met een aantal van deze toffe bloggers/youtubers en bookstagrammers. We vragen ze het hemd van ‘t lijf en we delen een leuke post of andere content. Al deze content creators zorgen voor een gezellig en leuk online boekenwereldje en dit willen we jullie niet onthouden. Vandaag is het de beurt aan: Raïssa van Boekenlicious

Wie is Raïssa?
Mijn naam is Raïssa Marinissen. Ik ben 18 jaar en ben dit schooljaar begonnen aan de pabo.

Wat vind jij zo leuk aan boeken lezen?
Vroeger had ik het niet zo met lezen. Ik heb dyslexie, dus moest veel moeite doen om een boek te lezen. Hierdoor pakte ik niet voor mijn plezier er een boek bij. In groep 7/8 kwam ik vaker boeken tegen die ik echt leuk vond. Vanaf dat moment las ik af en toe een boek, maar ik begon pas echt op de middelbare met fanatiek lezen. Ik kwam erachter dat je jezelf helemaal in een andere wereld kan stoppen, waardoor je even niet aan je eigen leven hoeft te denken. Het is echt een rustgevend middel geworden, zodat ik de even hectiek uit mijn leven kan vergeten,

Welk genre lees jij het liefst?
Ik lees vooral YA-boeken. Dystopian, fantasy en contemporary zijn de boeken waar ik het snelst voor zou gaan, maar ik sta altijd open voor nieuwe genres. Nederlands en Engels lees ik door elkaar. 

Heb jij een favoriet boek aller tijden?
Dit is niet zozeer een boek zelf maar meer een serie. Ik heb vanaf het begin genoten van Maaike en Domenico. Deze serie heeft negen delen en ik heb er veel van geleerd. In de eerste klas van de middelbare ben ik begonnen in deze serie en in de derde klas heb ik het laatste deel uitgelezen. Nog steeds kan ik genieten van deze serie.

Wat vind jij zo leuk aan bloggen/vloggen?
Ik vind het heerlijk om over boeken te praten, maar mijn vrienden vonden dit wat minder. Ik heb niet echt vrienden die zo erg van lezen houden als ik. Toch wilde ik mijn mening kwijt over boeken en er met andere mensen over praten. Ik besloot om een blog te maken om mijn mening te delen met mensen die hier ook interesse in hebben.

Op haar blog Boekenlicious deelt Raïssa recensies, wrap-ups, tbr-lijstjes en unboxings! Zoals deze van de oktoberBOOX:

Je kunt Raïssa volgen op Instagram, Facebook of abonneer op haar Youtubekanaal voor de leukste bookish content! Wij zijn fan 🙂

 

 

Menu