Een tijdje terug zochten we op Facebook bookish content creatoren daar werd massaal op gereageerd! In deze gloednieuwe rubriek willen we jullie dan ook kennis laten maken met een aantal van deze toffe bloggers/youtubers en bookstagrammers. We vragen ze het hemd van ‘t lijf en we delen een leuke post of andere content. Al deze content creators zorgen voor een gezellig en leuk online boekenwereldje en dit willen we jullie niet onthouden. Get inspired by onze eerste bookish content creator: Liana van Sterrenregen

Ha Liana, vertel eens wat over jezelf!
“Hey, ik ben Liana, zestien jaar en ik houd van lezen! Dat is ook de reden dat ik een blog heb opgericht die vooral om boeken draait. Ik hou ervan om me even af te sluiten van de wereld en om te kunnen verdwalen in een boek, want er is haast niets leuker dan een heerlijk boek. Ik houd er dan ook van om verschillende genres te ontdekken. Vooral van Young Adult ben ik een grote fan, maar ook een feelgoodverhaal verslind ik met veel plezier. Hier en daar durf ik ook wel eens uitstapje te maken naar thrillers en fantasy. Toch situeren mijn favoriete boeken zich in het Young Adult genre. Mijn favoriete boek aller tijden is dan ook Een weeffout in onze sterren van John Green. Ik heb echt ZO genoten van dat boek en het raakte mij heel diep. Ik blog omdat ik het tof vind om mijn passie voor lezen met anderen te delen, om mijn mening over boeken te kunnen uiten en omdat er zoveel moois te beleven is in de (online) boekenwereld waar ik graag een deel van uitmaak.”

Ben je benieuwd naar de blogs van Liana van Sterrenregen? Hier lees je alvast het eerste stuk van de recensie van De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine:

Boekrecensie | De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine

20181006_180852

 

Het verfilmde boek De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine vertelt het verhaal van Jacob. Na de dood van de grootvader van de zestienjarige Jacob, gaat hij samen met zijn vader naar het eiland waar zijn grootvader hem altijd verhalen over vertelde en foto’s van liet zien. Hij ontmoet er de bijzondere kinderen ontdekt hoe zij leven en overleven.

Ondanks dat het boek al in 2012 uitgegeven werd, las ik het nu pas. Het boek is dan ook niet onopgemerkt voorbij gegaan. Het werd verfilmd en er kwamen nog enkele vervolgen, waarvan het vierde in november in het Nederlands verschijnt (in het Engels is het boek Map of days al wel verschenen!)

 

Wil jij nog meer lezen? Check dan snel haar website!
Volgende week kun je hier weer een nieuwe bookish content creator vinden. Dus stay tune en we zien je volgende week met een nieuwe en inspirerende content creator. 

Menu