In de rubriek Een boekje opendoen met vragen we elke week onze lezers het hemd van het spreekwoordelijke lijf. Wij zoeken elke maand de mooiste verhalen voor jullie uit, maar jullie, de lezers, hebben ook verhalen: over het mooiste boek dat je ooit hebt gelezen, over het slechtste boek dat je onder ogen bent gekomen, over je favoriete kinderboek, over je readingnook en je favoriete quote en daar willen wij alles van weten!  

En vandaag een interview met Elsemarijn, mede-eigenaar van BOOX! Kleine introductie: ze is 23 jaar oud, studeert media, informatie en communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam en gaat in september een stage doen bij een uitgeverij! Elsemarijn leest veel in haar vrije tijd, struint graag door de boekhandel om met net te veel boeken thuis te komen dan in haar kast past, gaat graag naar een concert of drinkt een drankje met vrienden.

Welk genre lees je het liefst en waarom?

Ik kruip het liefst op de bank met een spannende thriller of een goede roman. Thrillers lees ik vaak, omdat ze meestal lekker weglezen en er is zoveel keuze! Een roman geeft vaak wat meer diepgang waardoor je er wat langer over doet, maar kan soms hele mooie boodschappen bevatten die ik graag meeneem.

Wie is jouw favoriete auteur?

Één auteur kiezen is moeilijk, want er zijn –gelukkig!- heel veel goede auteurs. Op dit moment kan ik heel erg genieten van M.J. Arlidge die de Helen Grace serie schrijft, maar ik vind Haruki Murakami ook geweldig. Laten we ook nog een Nederlandse schrijver kiezen: op dit moment kies ik voor Arjen Lubach. Lubach is naast een gevatte presentator ook nog een goede schrijver!

Door welk boek ben je van lezen gaan houden?

Op de basisschool verslond ik de boeken van Jacques Vriens, die de Bende van de Korenwolf schreef en het bekende Achtste-groepers huilen niet. Toen ik een jaar of dertien was, las ik The Twilight Saga en sindsdien ben ik én verliefd op Edward Cullen én verliefd op boeken (dat komt ook een beetje door Bella, die ook een leesfanaat was).

 Welk boek moet iedereen lezen?

Op de middelbare school heb ik ooit De kleine blonde dood van Boudewijn Buch gelezen. Dat boek spookt nog regelmatig door mijn hoofd, omdat er ook zoveel over de schrijver zelf in te vinden is en dat fascineert me mateloos. Om nog een boek toe te voegen: Alice in Wonderland! Wat een heerlijk boek is dat waarin alles kan.

Er zijn goede boeken, maar ook minder goede boeken. Wat is het slechtste boek dat je ooit hebt gelezen?

Het Zusje van Louise Jensen en dat ligt niet eens aan het verhaal zelf, maar aan de schrijfstijl. Ik heb het uitgelezen, want het was spannend, maar ik vond de schrijfstijl op z’n zachtst gezegd vervelend.

Bijna iedereen heeft boeken die hij nog graag wil lezen, welke boeken wil jij nog graag lezen?

Bonita Avenue door Peter Buwalda is mij al meerdere keren aangeraden, maar hij is zo angstaanjagend dik dat ik hem steeds niet durf open te slaan. Daarnaast staan d’r nog tal van klassiekers op, zoals het oeuvre van Jane Austen en Charles Dickens, dit zijn echter boeken waar ik de tijd voor moet nemen. De boeken van Haruki Murakami wachten ook nog steeds op mij!

Je hebt een vrije middag en je kunt heerlijk lezen: waar zit je en wat drink en eet je?

In de zomer ga ik lekker in de zon zitten met een koud glas wijn of gewoon water. In de winter trek ik mijn lekkerste outfit aan en nestel me op de bank of in bed met een warme kop koffie. Koekje erbij?

Tot slot: wat is jouw ultieme top 5?
  1. Norwegian Wood – Haruki Murakami
  2. Achtste-groepers huilen niet – Jacques Vriens
  3. Harry Potter – J.K. Rowling
  4. The Great Gatsby – F. Scott Fitzgerald
  5. Turks Fruit – Jan Wolkers 

 

Je kunt Elsemarijn en BOOX volgen via ons BOOX instagramaccount.  

Wil jij ook een keertje meedoen? Stuur ons dan een berichtje! We nemen een paar weken pauze van Een boekje opendoen met… maar zijn binnenkort weer terug! 

Menu