Iedereen – of nouja, de meesten van ons – heeft stiekem wel die ene auteur waar we altijd weer op terugvallen. Een schrijfstijl waarbij we ons vertrouwd voelen. Zelf maak ik me schuldig aan een grote voorliefde voor de Karin Slaughter en de Karen Rose boeken. En niet onterecht, het zijn grootmeesters! Toch vinden we het bij Boox nóg leuker om nieuwe en opkomende schrijvers een podium te bieden en met hen een samenwerking aan te gaan. Zo kunnen we jullie kennis laten maken met een nieuwe generatie grootheden.

Samenwerking Boox

We krijgen regelmatig mails van nieuwe en opkomende schrijvers. De één heeft al eerder een boek uitgegeven en de ander komt net kijken. Hoe leuk is het dan om deze talenten een podium te bieden, zodat zij misschien we kunnen uitgroeien tot de nieuwe J.K. Rowling! Bij Boox werken we op meerdere manieren samen met auteurs. Allereerst bekijken we waar het boek zich voor leent. Het ene boek heeft ijzersterke kenmerken die beter uitkomen als blind date, terwijl we bij een ander verhaal weer te gekke goodies kunnen bedenken/maken.

Samenwerking vervolgboeken

Voor auteurs die een vervolg op hun verhaal gaan publiceren, is het natuurlijk moeilijk om hun allereerste boek in een box aan te bieden. Boox houdt zich immers aan de richtlijn dat een boek niet ouder is dan drie tot vier weken. Wél kunnen we in zo’n geval een bundelbox aanbieden – een special als het ware. Waarin alle delen tot dan toe samen in een box worden aangeboden. Over de ultieme leeservaring gesproken; je kunt gelijk van deel 1 naar deel 2 – of zelfs 3!

Opkomende talent

Petra van der Ploeg heeft vorig jaar het YA-debuut van haar Somnia Series gepubliceerd. An Impossible Truth is het eerste van in totaal vijf delen. Naast schrijver, is Petra ook schrijfcoach. Ze helpt anderen hun idee om te zetten in een verhaal op papier. Hoe ze haar eigen schrijfproces heeft opgedeeld, lees je in haar blog Viermomentjes.

De strijd om Area 1 – Verraad was het debuut van schrijver Sanne de Bock. In deze trilogie – die misschien wel iets wegheeft van The Hunger Games (YESS!) – lezen we over de eeuwigdurende onenigheid tussen het Noorder en Zuider Koninkrijk en een vurige rebel daar middenin.

Jouw boek bij Boox

Ben je nou enthousiast geworden over onze samenwerking met nieuwe en opkomende schrijvers, en wil je zelf jouw boek in een van onze boxen of als blind date? Mail dan naar lisa@theboox.nl. We snappen dat je niet teveel kunt prijsgeven, maar als je een kleine beschrijving kunt geven over je verhaal dan is het natuurlijk ideaal. Zo kunnen we samen kijken naar de beste samenwerking!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Fill out this field
Fill out this field
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.

Menu