Nummer 5: de witte IKEA-boekenkast, tijdloos en altijd passend

Iedereen heeft wel minimaal één meubelstuk van IKEA in zijn huis staan, maar de boekenkasten zijn ook zeker een aanrader. Je kunt ze namelijk, net als bijna alles van IKEA, zelf samenstellen! En dat is natuurlijk fijn voor iedere boekenliefhebber. Je bepaalt zelf waar je jouw boeken wilt presenteren door bijvoorbeeld kleinere en grotere delen van de kasten te combineren. Stel zelf de plankhoogte af en voilà, jouw ideale boekenkast op maat is klaar! Nog een voordeel is dat je natuurlijk ook gewoon een andere kleur kunt kiezen en het hout kunt bepalen.

Nummer 4: plof neer in je boekenkast

Een droom die uitkomt, omringt worden door al je boeken. Het is mogelijk met deze unieke boekenkast. Je hoeft niet eens meer op te staan en voor de boekenkast te staan twijfelen, ze liggen allemaal al om je heen. Dat is nog eens een fijne manier om neer te ploffen! Leun lekker achterover en grijp willekeurig links of rechts, je hebt alles bij de hand. Leeslampje nog even ophangen en klaar is Kees!

Nummer 3: de industriële boekenkast, dé trend van het jaar

Het is eigenlijk niet te missen, de industriële stijl in huis. Zie je het niet in de woongidsen van de IKEA voorbijkomen, dan zie je het wel bij VT wonen op tv. En niet voor niets natuurlijk. Het is ontzettend gaaf om het oude en robuuste te combineren met de moderne, lichte en strakke meubelstukken en kleuren bijvoorbeeld. In een boekenkast is dit ook heel leuk te doen. De boeken geven van zichzelf al een sfeervol gezicht, maar de kast eromheen maakt het helemaal af. Oh ja, superhandig hoef je er niet eens voor te zijn, want juist de onafgewerkte randjes maken het extra stoer. Nog een reden waarom wij deze trend omarmen!

Nummer 2: Mandalaboekenkast met IKEA-onderdelen

IKEA is er niet alleen om al onze benodigdheden zo af te halen en kant en klaar in de kamer te planten. Voor de creatieveling onder ons is het namelijk mogelijk om een Mandala te maken! Superleuk als je een lege wand hebt en graag een echte eye-catcher wilt. Reken maar dat je veel complimenten zult krijgen met dit kunstwerk aan jouw muur! Je kunt de losse onderdelen halen bij IKEA en dan is het toch wel een hoop passen en meten, maar hee, dan heb je ook wat!

Nummer 1: de boekenkast die je gewoon moét hebben

Regelmatig komt dit prachtplaatje voorbij als je zoekt naar unieke boekenkasten. En och, wat zijn wij iedere keer weer verliefd als we deze afbeelding zien. De boekenboom is een waar fenomeen en behoorlijk exclusief. Je moet hem op maat laten maken voor jouw woonkamer, maar dan heb je ook wel de ultieme boekenkast. Jouw boeken staan te pronken in de boom (ook al is het niet altijd even handig om alles neer te zetten) en ze komen daardoor echt tot leven! Zelf creatief zijn kan ook, maar dat is niet een weekendklusje. Het vinden van de juiste stam is al een zoektocht (die mag je overigens niet zomaar uit het bos plukken), maar daarna begint het proces eigenlijk pas. Voordat de boom goed droog en uitgeleefd is ben je rustig een paar maanden verder. Je kan dan in ieder geval wel zeggen dat je een unieke boekenkast hebt!

Menu