De maandelijkse boekenbox. In Engeland en Amerika kun je er met gemak aan komen. Er zijn wel dertig aanbieders en nog steeds groeit de vraag enorm. Het is dan ook niet verrassend dat in steeds meer landen deze trend over wordt genomen.

Wat is een maandelijkse boekenbox?

Het concept is eigenlijk heel simpel. Iedere maand kun je opnieuw een subscriptionbox bestellen. Het betekent dat je iedere maand een box thuis gestuurd krijgt met allerlei spulletjes die passen bij het thema. Zo heb je dit soort verzamelboxen voor gamevarianten, huishoudspullen, maar denk ook aan de Allerhande box bijvoorbeeld. Je schrijft je ervoor in en laat je bewust verrassen door de inhoud! De subscriptionboxen waar we bij Boox fan van zijn, zijn natuurlijk de maandelijkse boekenboxen.

Maandelijkse boekenboxen zijn een hit

Met name in Engeland is dit al een waar fenomeen. De boekenboxen voor Young Adults zijn onwijs populair en daarom zijn er nog steeds nieuwe toetreders tot deze markt. De boekenbox zoals die er nu is heeft altijd een nieuw Young Adult-boek en een aantal bijpassende goodies. Tegenwoordig staat dit bijna gelijk aan fantasy-boeken, maar de term kan een beetje misleidend zijn. Young Adult klinkt vaak kinderlijker dan de boeken zijn en er zijn steeds meer volwassenen die ook nog van deze boeken houden. Bekende voorbeelden van Young Adult boeken zijn bijvoorbeeld The Hunger Games, Divergent en De Glazen Troon. Tot nu toe zijn de boekenboxen er alleen nog maar voor dit genre, waardoor de volwassenen compleet worden vergeten!

Lang leve goodies in maandelijkse boekenboxen!

De boekenboxen bevatten natuurlijk niet alleen maar een boek, want dan zou je ook gewoon naar de winkel kunnen gaan en advies kunnen vragen aan de medeverkoper. De boekenbox gaat echt om de beleving en het begint al bij het uitzoeken. Je kunt bij de bekende sites in Engeland namelijk maar voor één optie gaan en dat is de maandelijkse boekenbox. Er is maar één variant en als de box niet aansluit bij jouw smaak zal je een maand over moeten slaan helaas. In de beschrijving bij de box zitten altijd een paar hints. Zo kun je wel weten of het een boek zal zijn die bij jou past. De box is dan verder aangevuld met enkele goodies die passen bij het thema van de maand of het boek. Daarbij kun je denken aan unieke boekenleggers, maar ook geurkaarsen die passen bij een karakter of bijvoorbeeld notitieboekjes die helemaal in stijl zijn van jouw favoriete boek. Van alles! Voor een boekenliefhebber is dan ook altijd een cadeau om de box weer voor jezelf te bestellen.

Volg social media voor de nieuwste hints

Vaak kun je via social media de organisatie volgen en dan krijg je in de loop naar de verzending een aantal hints. Soms blijft het echt een complete verrassing, maar als je goed tussen de regels doorleest kun je wel uitzoeken welk boek het gaat zijn. Het voordeel is dat je hierdoor echt eens uit je comfortzone stapt. Wellicht dat je nu namelijk een boek krijgt die je normaal niet zou kiezen omdat het onbekend is. Doordat je hem krijgt ga je hem toch wel lezen en de expertise van de boekennerd achter het bedrijf weet welke pareltjes er soms tussen zitten. Als je dus een keer niet zo snel een interessant boek tegenkomt in de winkel; laat je verrassen!

De trend van maandelijkse boekenboxen

Dat mensen over het algemeen steeds meer verrast willen worden, is niets nieuws. Zoals eerder benoemd zijn er namelijk steeds meer verrassingsboxen die je kunt bestellen. Dit gaat dan ook binnen allerlei markten, zowel food, als non-food. De maandelijkse boekenboxen zijn dan ook zeker in de boekenmarkt een ideale uitkomst door het grote aanbod. Dagelijks komen er nieuwe boeken op de markt en het grote aanbod is enerzijds natuurlijk een luxe, maar anderzijds wordt het ook steeds moeilijker om een keus te maken. Hoe meer geld je hebt als auteur, hoe mooier je een kaft kunt laten maken om daarmee tussen al die boeken op te vallen. Als je beginnend bent is het daardoor wel moeilijker om op de markt te komen.

Waarom Boox?

Om de maandelijkse boekenboxen nu ook in Nederland te kunnen introduceren heeft Boox een nieuw concept bedacht. Tot op heden zijn er alleen nog maar verrassingsboxen voor Young Adults en daar moest verandering in komen. Er zijn zoveel volwassenen die ook een maandelijkse boekenbox verdienen! Juist omdat deze groep vaak aan het werk is kan zo’n boekenbox goed van pas komen. Even tussen alle werkstress, huishoudwerk en drukte van kinderen door een doos kunnen openen en je even helemaal in een andere wereld wanen. Bij Boox zijn we namelijk van mening dat iedereen zo’n moment verdient en we willen graag iedereen de kans geven dit ook te kunnen ervaren. Wij hebben daarom maar liefst zes genres waar je uit kunt kiezen: roman, feelgood, kids (tussen de 8 en 12 jaar), thriller, young adult NL én young adult EN. De internationaal bekende subscriptionbox is nu ook verkrijgbaar in Nederland! Waar ga jij voor deze maand?

Menu